Sport

Twee punten voor handbalsters Saturnus’72

Onder de bezielende leiding van Anita van der Linden, coach Renate Witsiers lag met griep op bed, hebben de dames van Saturnus’72 hun eerste punten in de zaal binnen gehaald. Er werd in Noordwijkerhout met 18-20 van Northa gewonnen.

De ploeg schoot uit de startblokken en stond binnen vijf minuten op 0-5. Helaas zakte het spelpeil daarna snel in. Saturnus ging steeds meer mee met het tempo van de tegenstander. “Veel te traag”, riep de interim coach al tijdens de wedstrijd. Helaas was deze mededeling aan dovenmansoren gericht waardoor de voorsprong bij de rust geslonken was tot 9-11. Toen ook in de rust nog eens gewezen werd op het feit dat Northa niet gebaad was met een snelle tegenstander, ging het aanvankelijk de goede kant op. Het tempo werd opgeschroefd. En mede door een iets andere opstelling, de hoekspelers stonden dieper, werd het verschil weer iets groter (12-16). Helaas zakte het tempo gedurende de tweede helft weer in waardoor het verschil niet verder opliep. Daarnaast was het spel van de Ridderkerkers soms slordig. Toch liet de ploeg zich de winst niet ontfutselen en won uiteindelijk verdiend met 18-20.

Anita van der Linden was niet te spreken over de balsnelheid van haar ploeg, “Kan beter, ook de slordigheidjes moeten eruit, maar we kunnen toch de twee punten mee naar huis nemen. En dat zijn de eerste twee dit zaalseizoen. Omdat we enkele spelers in de zorg hebben wisselt de basis nog wel eens. Dan is het weer even aanpassen. Gelukkig krijgen we hulp vanuit het midweeks team. Zijn we heel blij mee”. Zaterdagavond staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Om 19.00 uur komt Forerholte op bezoek. 

Foto: Vishal Hartmans