Sport

Uitstekende herstart Rijsoord

Rijsoord is zaterdagmiddag uitstekend uit de startblokken geschoten door aan de Vlasstraat het bezoekende Die Haghe met 6-0 te verslaan. Prima acties en een goede teamspirit stonden aan de basis van deze fraaie overwinning.

De vraag was natuurlijk hoe Rijsoord de eerste wedstrijd na de winterstop zou beginnen, want de afgelopen seizoenen was dit meestal niet de sterkste kant van de Kraaien. Trainer Steef Buijs kende niet al te veel personele problemen. De verdediging van Rijsoord zou het deze wedstrijd weer uitstekend doen door voor de tweede keer dit seizoen de ‘nul’ vast te houden. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Rick Turk, die zijn assistenten had meegenomen.

Veel doelpunten

De eerste twintig minuten was het nog een beetje zoeken voor Rijsoord en was de wedstrijd redelijk gelijk opgaand. Rijsoord was wel meer in balbezit, maar kon geen echte kansen creëren. De verdediging van Die Haghe kon vrij eenvoudig op de been blijven. Maar in de 23e minuut kwam de ommekeer. Mike van Dongen legde de bal breed op Nelson Costa en die trok hem messcherp voor. Aan de andere kant van het doel was het Zepp Jacobs, die via de voet van doelman Bas Drost de 1-0 kon aantekenen. Daarna trok Rijsoord het initiatief naar zich toe en ging steeds beter spelen. Het laatste kwartier zou een kwartier met drie doelpunten worden. Het tweede doelpunt was er een van Desley de Wolf. Mike van Gool had in het strafschopgebied de bal in zijn bezit en legde hem prima af op de inkomende verdediger. Doelman Drost was kansloos op de lage schuiver; 2-0. Het was Rijsoord wat continue aan het aanvallen was en Die Haghe kwam nog maar sporadisch op de helft van Rijsoord. Bij een van die sporadische aanvallen scoorden de bezoekers, echter het doelpunt werd door scheidsrechter Turk afgekeurd vanwege het onterecht aanvallen van doelman Özrak. Met nog zes minuten voor de rust kwam de 3-0 op het bord. Een inzet van Khalid Rahli werd door een van de verdedigers in het strafschopgebied met de hand geroerd en dus een strafschop. Mike van Gool ontfermde zich hierover en dus kon het derde doelpunt worden genoteerd. Maar het feest was nog niet voorbij, want een minuut na het derde doelpunt kon de vierde na een fraaie aanval al worden genoteerd. Via enkele schijven binnen het team kwam de bal via Khalid Rahli bij Melvin Zaalman terecht en die liet doelman Drost kansloos; 4-0. Een prachtige stand om mee te gaan rusten.

Schade beperken

Feitelijk was de wedstrijd natuurlijk al gespeeld en dan is een tweede helft beginnen met een 4-0 voorsprong altijd moeilijk. De tegenstander weet natuurlijk ook dat het gespeeld is en wil de ‘schade’ beperken. Dat dan soms de noodrem wordt gehanteerd moet je incalculeren en zelf geen gekke dingen doen zal ook de boodschap van trainer Steef Buijs in de rust zijn geweest en daar is Rijsoord uitstekend in geslaagd. Die noodrem werd verdediger Alex Heemskerk fataal, die na zijn tweede gele kaart mocht gaan douchen. Rijsoord bleef gelukkig het ‘koppie’ erbij houden. Eerst zorgde Khalid Rahli na een kwartier voor de 5-0 door een vrije trap in de kruising te krullen en in de laatste minuut was het invaller Jimmy van de Vaart, die zijn doelpuntje meepikte en de einduitslag van 6-0 op het scorebord zette.

Al met al een geweldige start van de tweede helft van het seizoen. Zo’n start vraagt natuurlijk om een goed vervolg en dus zal er volgende week in en bij Honselersdijk gewoon weer een goed resultaat behaald moeten worden.

Opstelling: Ragip Özrak – Darlison Gerardus – Desley de Wolf – Romain van Bruggen (70. Jimmy van der Vaart) – Nelson Costa de Brito (60. Ard Hartman) – Berry de Groot – Khalid Rahli – Mike van Gool – Mike van Dongen (80. Stephan Ooms) – Zepp Jacobs – Melvin Zaalman.