Ulrike van Us ontvangt bondsereteken van de KNZB

Gisteren heeft de Ridderkerkse Ulrike van Us (73) het bondsereteken ontvangen uit handen van KNZB bestuursvoorzitter Marius van Zeijts. Een mooie eer die haar meer dan recht komt.

Ulrike was sinds 1992 actief namens de KNZB in verschillende rollen en met name binnen activiteiten welke vallen onder opleidingen. Zo is zij onder andere opleider en beoordelaar geweest en gaf zij jarenlang de borstcrawlcursus in Dordrecht en Sliedrecht. Naast haar rol binnen opleidingen is Van Us ook zwemofficial geweest waar ze in 2008 benoemd werd tot official van verdienste door de toenmalige kring uit Rotterdam. Verder was zij nauw betrokken bij de classificaties en de begeleiding die hierbij kwam kijken. Bij classificaties hielp ze bij het begeleiden van de sporters naar de classifiers.

Ook binnen het synchroonzwemmen heeft ze haar strepen meer dan verdiend. Na vele jaren houdt Ulrike er bijna helemaal mee op. Ze gaf te kennen nog wel actief te willen zijn voor haar vereniging. De KNZB bedankt Ulrike voor haar vele actieve jaren en wenst haar nog veel plezier in het vervolg van haar verenigingscarrière! Waarschijnlijk komen we Ulrike nog wel tegen in de zwemsport.