Sport

V.V. Rijsoord viert 100-jarig jubileum

Met een foto-expositie, jubileumwedstrijd en de uitreiking van het eerste jubileumboek vierde v.v. Rijsoord vrijdag 3 mei 2024 haar 100-jarig jubileum.

De Rijsoordse voetbalvereniging is ontstaan nadat een groep jongens uit Rijsoord op een stuk boerenland gingen voetballen. In de 100 jaar die daarop volgden, hebben generaties er geleerd om de bal de baas te worden.

De bijna duizend leden van jong tot oud komen niet alleen naar v.v. Rijsoord om een balletje te trappen. Met de onmisbare hulp van vrijwilligers organiseert v.v. Rijsoord allerlei evenementen. Vooral voor de jeugd is er veel te doen. Disco’s, leuke activiteiten met Sinterklaas en Pasen, een jeugdkamp. Voor ouderen is er naast de Seniorendag ook een biljart- en klaverjasclub.

In hun Kraaiennest waren tal van leden en belangstellenden vrijdagavond te vinden om het 100-jarig jubileum van de Rijsoordse voetbalvereniging te vieren. De avond was mede mogelijk gemaakt door de Supportersvereniging. Wethouder Henk van Os was aanwezig tijdens de feestelijke avond die begon met de aftrap van de jubileumwedstrijd Rijsoord Old Stars – Feyenoord Legends. “Het is mooi om de betrokkenheid van zoveel vrijwilligers en leden te zien bij dit grootse jubileumfeest. Dat kenmerkt v.v. Rijsoord als vereniging met een enorm maatschappelijk hart.”

Naast de jubileumwedstrijd konden leden herinneringen ophalen bij de foto-expositie. Ook werd het eerste jubileumboek uitgereikt.

Foto: Gemeente Ridderkerk