Sport

Van der Kamp en Kapaan winnen Oudelande open

Het is Brett van der Kamp en Lucas Kapaan gelukt het Oudelande winter Dubbel open te winnen. Het door Tennis Tuning gesponsorde toernooi werd na Corona weer voor het eerst georganiseerd en had direct een goede start. Meer dan 170 tennissers en tennisters hadden zich ingeschreven voor dit Ridderkerkse toernooi en dit was een record.

In de sterkste categorie bij de mannen  (HD3) waren het spelers van Oudelande en Hiaten die moesten bepalen wie met de toernooiwinst aan de haal ging. Lucas Kapaan (Hiaten) en Brett van der Kamp (Oudelande) waren uiteindelijk de sterkste. Zij wonnen nipt van Kjell Smid en Peter Slagboom (2-6 7-5 10-5) en wonnen ook de afsluitende partij van Mitchell Slingerland en Jordi Nicolai (6-3 7-6). Hiermee waren zij ongeslagen in de poule en dus toernooiwinnaar.

In de sterkste categorie van het gemengd dubbelspel (GD3) was het ook een Oudelande speelster die de titel pakte. Cathy taartmans was samen met dubbelpartner Jeroen de Heide als enige ongeslagen in een Poule van 4. Tweede werd het duo Peter van Someren en Daisy Rosenbrand.

In De HD 5 ook een sterk schema met 2 poules. Uit de ene poule kwam opnieuw van der Kamp samen met dubbelpartner Jop Hartveld naar voren en zij mochten het opnemen tegen de andere poule winnaar Benny Baks met Jeroen de Bode. Een zeer spannende strijd werd pas in het slot van de 3e set super tiebreak beslist in het voordeel van de Bode en Baks (5-7 6-2 11-9).

Naast de bovengenoemde onderdelen waren er nog vele drukbezette onderdelen in de categorie 6 t/m 8. Het was dan ook de hele week gezellig druk op het park. Ook naast de baan werd er goed gezorgd voor de toeschouwers en deelnemers. Regelmatig kwamen er lekkere hapjes en drankjes langs dankzij de goed gecoördineerde barcommissie. Al met al een top week voor tennisvereniging d’Oudelande.