Sport

Van Gastel en Bal advocaten winterdubbeltoernooi groot succes

Afgelopen weekend vond het finaleweekend plaats van het winter Oudelande dubbeltoernooi. Het toernooi was zo populair dit jaar dat de inschrijvingen voortijdig moesten sluiten om teleurstellingen te voorkomen. De toernooicommissie had het toernooi de gehele week in de apres ski sferen gehuld maar had het geluk dat er niet in winterse weersomstandigheden hoefde te worden getennist. De nieuwe gravel plus banen konden de vele wedstrijden en het weer goed aan. Zodoende was het de gehele week druk op het park en werd er heerlijk getennist.

Er werd deze week ook op hoog niveau getennist. Na de vroege uitschakeling van Boudewijn Koets en Jordi Nicolai door Rodney Fortes en Brett van der Kamp bleven de laatstgenoemden presteren tot aan de finale. Zij verloren in de overige 2 poule wedstrijden geen set en stroomden zo moeiteloos door naar de finale in het herendubbelspel in de 4 categorie. In de andere poule waren het oud gedienden Kjell Smid en Ties Klapwijk die alleen van de Nederlandse junioren ranglijst toppers Max Alberto en Dion Heijmans wat konden verwachten. Smid en Klapwijk versloegen beide jongen geroutineerd met 6-1 6-1 en plaatsten zich zodoende voor de finale tegen Fortes en van der Kamp.

De finale op zondag kwam helaas niet tot echte spanning. Een vroege break in de eerste set voor Smid en Klapwijk leverde het duo een eenvoudige eerste set winst op (6-3). De tweede set verliep wat moeilijker met kansen voor beide partijen. Toch waren het Smid en Klapwijk die aan het langste eind trokken. Zij braken Fortes bij een 5-4 voorsprong en wonnen zodoende de set en de partij.

Een andere zeer spannende categorie op topniveau was het gemengd dubbelspel in 4 categorie. Thuisspelers Cathy Taarmans en Jeroen de Heide verloren 2x in de 3e set super tiebreak en waren zo kansloos voor de zege. Alle wedstrijden in deze categorie kwamen aan op een super tiebreak. Uiteindelijk waren Benny Baks en Daisy Rosenbramd-Spek de sterksten voor Robin Waas en Robin Uleman.

Zoals voorspeld waren Paul Hoogerwaard en Lennart Boom de verwachte kampioenen in het herendubbelspel categorie 5. De torenhoge favorieten speelden niet altijd hun beste spel, maar wisten met hun solide serve en volley spel de zege in deze categorie naar zich toe te treken.

Zo eindigt een gewelde week wintertennis bij Oudelande. De overige resultaten zijn te vinden op www.toernooi.nl. In april zal de voorjaarscompetitie gaan starten waarbij wekelijks op verschillende dagen een spannende strijd om het kampioenschap weer van start gaat. Seizoen 2024 is hiermee definitief van start.