Sport

Veldcompetitie handbal Saturnus’72 van start.

Het aanstaande weekend staat bij de handballers in het teken van de start van de veldcompetitie. Maar het zal dit seizoen voor de standaard teams anders zijn. Door de overlap van de veld en de zaalcompetitie zullen de heren niet meer op het veld uitkomen. De dames, onder leiding van Dylan Muller, spelen nog wel op het veld.

Herentrainer André van de Bosch is niet rauwig over het feit dat de handbalcompetities steeds verder verlegd worden van het (buiten)veld naar de zaal. De Hoofdklasse competitie begint al op 30 september en daar past dan geen veldcompetitie meer bij. Inmiddels zijn de voorbereidingen in de zaal al in volle gang.

Het verleggen van het veld naar de zaal heeft ook gevolgen voor de dames. Zij spelen nog wel op het veld maar zien het aantal tegenstanders aardig dalen. Ook hier wordt de focus bij een aantal verenigingen verlegt naar de zaal. Daar komt ook nog bij dat er een aantal teams Beachhandbal spelen. De veldcompetitie komt daardoor in het gedrang. Nieuwe trainer Dylan Muller is inmiddels wel volop bezig met de voorbereidingen op het veld. Zondag komt de eerste tegenstander om 14.00 uur langs op het Reyerpark. Ventura 2 uit Schiedam is dan de tegenstander. De andere teams in de tweede klas zijn; Conventus uit Zwijndrecht, Vires et Celeritas uit Gouda en Twist 2 uit Vlaardingen. 

Dat de jeugd de toekomst heeft mag blijken uit het feit dat Saturnus’72 na een aantal jaren weer Dames en Heren A junioren heeft. Deze teams worden gezien als de kweekvijver voor de toekomst. 

Programma

Zondag 2 september
Dames 14.00 uur   Saturnus’72/1 – Ventura 2
Dames A 11.25 uur   Saturnus’72/1 – Helius 1
Heren A 12.40 uur   Saturnus’72/1 – Helius 1