VENECO/VELO, maatje te groot voor handbalsters Drechtsteden

De gasten uit Wateringen waren zondag in de eigen sporthal een maatje te groot voor de handbalsters van Drechtsteden. Het werd een flinke nederlaag waardoor de ploeg nog steeds zonder punten onderaan staat op de ranglijst.

Binnen vijf minuten had de tegenstander al een bres geslagen in de verdediging (0-4) en liep de Drechtsteden achter de feiten aan. Keepster Dunja Berkhout deed al wat mogelijk was maar kon niet voorkomen dat de fysiek sterkere tegenstanders regelmatig het doel troffen. Na een eenzijdige eerste helft stond er een stand van 6-15 op het scorebord. Aan het begin van de tweede helft werd er verdedigend beter samengewerkt. In eerste instantie werd het tij enigszins gekeerd. Helaas kon dit niet worden volgehouden en moest regelmatig aan de noodrem worden getrokken. Dit betekende dat de verdediging, door tijdstraffen, nog verder onder druk kwam komen te staan. Het verschil werd groter en eindigde in een flinke 15-40 nederlaag.

Van der Staay had deze nederlaag ingecalculeerd, maar het verschil van 25 treffers is wel fors. De trainer heeft de pech dat zijn selectie momenteel bestaat uit een aantal jonge en onervaren speelsters. Tijdens de corona crisis hebben diverse speelsters besloten om een stap terug te doen. Gelukkig zijn enkele wel bereid om incidenteel het team aan te vullen.  Zondag staat de eerst volgende krachtmeting op het programma. Om 11.10 uur wordt er aangetreden bij Saturnus Leiden.