Ventura te sterk voor handbalsters Saturnus’72

Het was zaterdagavond een kansloze wedstrijd voor de vrouwen van Saturnus’72. Tegenstander Ventura had er duidelijk meer zin in.

Vanaf de start waren de Schiedammers veel sterker en feller in de duels. Het ontbrak Saturnus aan vechtlust. Zodoende keek de ploeg de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan van zo’n vijf á zes treffers. Soms waren er enkele momenten dat het publiek dacht dat het toch nog goed zou komen, het verschil werd iets kleiner, maar de vreugde was van korte duur. Saturnus liet de laatste thuiswedstrijd in de zaal aan zich voorbij gaan zonder de indruk te wekken er een echte wedstrijd van te willen maken.

Saturnus had wel twee kwetsuren, Kirsten Heijboer was op de laatste training geblesseerd geraakt aan haar duim en kon niet spelen en ook ontbrak Sanne Euser wegens longontsteking, maar dat had niets te maken met de instelling van de ploeg. Een wedstrijd die met 18-24 werd verloren en maar gauw moet worden vergeten oordeelde trainer Dylan Muller na afloop.

Zondag staat de laatste zaalwedstrijd op het programma. Een wedstrijd zonder belangen waarbij beide middenmoters vrijuit kunnen spelen. In Rijswijk treed de ploeg om 14.15 uur aan bij Hercules 3. 

Foto: Ruud de Jong