Verdiende winst Saturnus dames

Na een korte winterstop gingen de handballers van Saturnus’72 weer aan de slag. Bij de dames kwam Hercules 3 op bezoek. Een ploeg uit de middenmoot, waar Saturnus vooralsnog op de één na laatste plek stond. 

De start was prima, scherp en snel. Het initiatief was voor de Ridderkerkers, 5-3 in de 20e minuut, maar het vervolg voor de rust was wat matiger. De ploeg verloor de concentratie, zakte een beetje in waardoor Hercules aanhaken. Saturnus maakte onnodige loopfouten en zag Hercules naast zich komen. Gelukkig was keepster Chantal Daalder in vorm en stopte onder andere twee strafworpen. Toch stond het bij rust 6-8 in Rijswijks voordeel.

Na rust stond het binnen 60 seconde 8-8. Tot aan de 26e minuut van de tweede helft ontspon zich een gelijk opgaande strijd van twee ploegen die niet wilde verliezen. Sanne Bruinzeel en Brigit Stout maakte in de laatste vier minuten ineens het verschil (17-14). Hercules gaf zich nog niet gewonnen, 17-15 en 17-16 en in de laatste seconde kroop Saturnus nog door het ook van de naald toen een opstootje bij de middenlijn zelfs tot een strafworp had kunnen leiden. Maar zover kwam het niet. Het bleef bij een vrije bal zonder verdere gevolgen. Door de winst kruip de ploeg naar de middenmoot alwaar de verschillen klein zijn. Zondag wacht in Berkel (11.15 uur) het sterke T.O.G.B. (3e).