Sport

Vier uit twee voor handballers Drechtsteden

Vier punten uit twee wedstrijden is het mooie resultaat voor de handballers van Drechtsteden. Coach Lazar Popov was na afloop van de wedstrijd bij Dongen dan ook tevreden al zijn er toch een aantal punten waarop de komende trainingen verder aandacht aan besteed moet worden.

In een lege sporthal traden de mannen van Drechtsteden zaterdag aan tegen Dongen. Een ploeg die de eerste wedstrijd had verloren. De start was goed met een uitblinkende Brandon van Dalen in het doel. Al snel liep de ploeg uit naar een 6-12 voorsprong. Tegen het einde van de eerste helft ontstond er een situatie die Popov aanduid als een verbeter punt. “wij hebben een man minder door een tijdstraf, dan moeten we rustig blijven en ons niet gek laten maken. Andersom is het overigens ook zo. Als wij een man meer hebben moeten we meer uit dat voordeel halen. Dus moeten we op deze situaties meer trainen”. Het resultaat was wel dat het verschil bij rust beperkt bleef tot 13-15. In deel twee ging de ploeg opnieuw goed van start. Zeker toen de tegenstander overschakelde op man dekking ontstond er op het veld meer ruimte. Binnen de kortste keren was het verschil weer groter (16-22). Dongen probeerde het tij te keren door in de aanval de keeper te wisselen voor een extra aanvaller. Dat leek geen succes. Zeker toen keeper Brandon van Dalen (foto boven) vanuit zijn eigen doelgebied scoorde in het lege doel van de tegenstander. De tweede winst was een feit met 23-32.

Zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd, zonder publiek, op het programma. Om 19.30 uur komt United Breda op bezoek. Zij wonnen hun eerste wedstrijd van Dongen en zagen hun ontmoeting bij de Meeuwen om corona redenen afgelast.