Sport

Vier uit vier voor de Drechtsteden handballers

Zaterdag hebben de Drechtsteden handballers hun tweede overwinning in de Hoofdklasse C binnen gehaald. Het samenwerkingsverband van Conventus (Zwijndrecht), D.E.S.’72 (Papendrecht) en Saturnus’72 (Ridderkerk) hield de twee punten verdiend in Ridderkerk.

Direct vanaf het begin pakte de thuisploeg het initiatief. Vanuit een gesloten verdediging wist men het aanvalsspel van de bezoekers goed te ontregelen. Aanvallend wist men goed gebruik te maken van snelle omschakelingen en lukte het om de hoekspelers in stelling te brengen. Ook vanuit de 2e lijn kon men het doel van tegenstander Van Tiel/Ventura geregeld vinden.

Drechtsteden hanteerde een hoog tempo en kon tussen de 14e en 19e minuut de inmiddels opgebouwde voorsprong van 8-6 uit te bouwen tot maar liefst 14-6. Helaas kon het tempo niet worden volgehouden en zakte ook de concentratie. Het resultaat was een mindere periode van slordig spel en verdedigende fouten. Zo had de thuisploeg ook weinig vat op onderhandse schoten uit de 2e lijn. De marge van 8 doelpunten was bij rust geslonken tot een 18-15 voorsprong.

Bij het begin van de 2e helft had Drechtsteden moeite om het juiste ritme te vinden. Het tempo was te laag maar verdedigend had men de zaken wel weer aardig op orde. Coach André de Waal omschreef deze periode als dat de bezoekers wel op de deur klopten, maar niet wisten binnen te komen. Toch wist Ventura op de kleine marge van 20-18 te komen alvorens Drechtstden het lukte om het juiste ritme te vinden. In deze periode kwam het gevaar nu steeds vaker via de cirkel, waar Marco van Laar het vizier op scherp had staan. Samen met enkele scherpe breaks zette Drechtsteden de wedstrijd weer naar zijn hand. Net als in de eerste helft liep men snel weg van Ventura (24-18) en leek de wedstrijd bij 28-19 wel beslist.

Toch gaf de thuisploeg het initiatief weer uit handen en konden de bezoekers het verschil kleiner maken. Net als in de eerste helft werd het aanvalsspel slordiger en liet men in de verdediging steken vallen. Ventura bracht de voorsprong terug tot 35-31, waarna de thuisploeg, dankzij Danny van den Ende, het laatste woord had en de 37-31 eindstand op het scorebord zette.

Door deze tweede overwinning staat de ploeg nu op vier punten uit vier wedstrijden. Voor coach de Waal is er nog veel werk te verzetten. Het spel van de handballers is nog te wisselvallig. Ook zaterdag hadden beide keepers, Lennard Huisman en Ralph van den Berg, een groot aandeel in de overwinning. Zaterdag wacht Helius in Hellevoetsluis (20.10 uur) op de gasten uit de Drechtsteden. Helius heeft nog geen punt gehaald en zal er dus alles aan doen om het geschonden blazoen te repareren.