Sport

Voetbalgevecht eindigt zonder te scoren

Zeker het laatste halve uur eindigde de wedstrijd Rijsoord tegen Kloetinge in een waar voetbalgevecht. De meeste spelers liepen op hun laatste benen en dat was tekenend voor het vertoonde spel. Niet echt goed van beide kanten, maar wel met veel inzet en dito spanning. Een wedstrijd, die eindigde zoals die begon. Zonder doelpunten. Terugkijkend op de wedstrijd zullen beide teams tevreden met de uitslag zijn.

Trainer Steef Buijs had voorafgaand aan de wedstrijd personele problemen in de verdediging op te lossen. Ard Hartman is al langer geblesseerd, maar inmiddels weer met de looptraining begonnen. Deze thuiswedstrijd kwam nog te vroeg voor de centrumverdediger. Ook Darlison Gerardus, die in de uitwedstrijd tegen SHO in Oud-Beijerland tegen een blessure opliep, moest van de zijlijn toekijken. In hun gezelschap ook Jimmy van der Vaart, die met de wedstrijd van deze zaterdagmiddag zijn schorsing er heeft op zitten en vanaf volgende week ingezet kan worden. 

Tegenvallend

De resultaten van Rijsoord zijn bekend en die zijn nog niet echt geweldig. Na het gelijke spel in Vlaardingen werd ruim gewonnen van De Meeuwen, die inmiddels de rode lantaarn dragen. Vorige week in Oud-Beijerland kreeg Rijsoord te weinig toen de thuisploeg er met de volle winst vandoor ging. Ook Kloetinge, dat toch wel tot een van de kanshebbers in deze competitie gerekend mag worden, heeft nog niet echt goede resultaten geboekt. Voor beide teams was het dus van belang dat deze zaterdagmiddag een goed resultaat werd neergezet. Gezegd moet worden dat Kloetinge het eerste kwartier het beste uit de startblokken kwam. De bezoekers dicteerden de wedstrijd en Rijsoord beperkte zich tot een enkele uitval. Rond de vijftiende minuut raakte Niels Groeneveldt ogenschijnlijk ernstig geblesseerd. In een duel kwam hij verkeerd terecht en moest met een brancard van het veld worden gedragen. Een eerste onderzoek in het Maassstadziekenhuis liet geen breuk zien, maar de komende week zal moeten uitwijzen wat er echt aan mankeert en hoe lang de verdediger niet inzetbaar zal zijn. Het maakt de defensieve problemen voor de technische staf er niet beter op. Niels Groeneveldt werd vervangen door Zepp Jacobs en na wat wijzigingen in het veld kwam er ook meer vaart in het spel van Rijsoord. Beide ploegen speelden vol op de aanval zonder tot echt grote kansen te komen of het moet een vrije schop van Kloetinge zijn geweest, waarbij een aanvaller de bal net naast kopte. Zonder te scoren stuurde de goed leidende scheidsrechter Eric van der Vaart, die vanwege de warmte ook nog drinkpauzes inlaste, beide teams voor een rust naar de kleedkamer.


Ongewijzigd

Na de rust twee ongewijzigde teams en een ongewijzigd spelbeeld. Beide teams speelden met veel inzet, het middenveld joeg op iedere bal en daar waar mogelijk werd de aanval opgezocht. Gaandeweg de tweede helft gingen het hoge tempo en de voor deze tijd van het jaar ongebruikelijke temperaturen bij beide teams hun tol eisen. Enkele spelers zaten er doorheen en werden gewisseld door de trainers. Met de komst van onder andere Patrick Berends kwam er meer dreiging vanaf de rechterflank en hoopten de Rijsoordse toeschouwers dat er wellicht toch nog een doelpunt voor de Kraaien in zou zitten. Echter het was Kloetinge dat met nog een kleine twintig minuten te spelen op voorsprong had moeten komen. Eerst was het nog doelman Ragip Özrak, die een inzet kon wegwerken. Hierna bracht Guus de Leeuw de bal weer voor het doel en had Can Özgan de bal maar voor het intikken. Hij schoot huizenhoog over. Overigens toonde de doelman van Rijsoord zich deze zaterdagmiddag tot een betrouwbare sluitpost en zorgde hij er ook voor dat de bezoekers niet tot scoren kwamen. In de laatste minuut van de officiële speeltijd was het Patrick Berends die zich tot de ‘man of the match’ had kunnen laten bekronen. Doorgebroken ging hij alleen op doelman Mitchell Braafhart af maar, daar waar hij enkele weken geleden in eenzelfde positie fraai scoorde, zag hij nu zijn schot in het zijnet verdwijnen. Zonder dat er gescoord werd maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd. Een gelijkspel dus en beide teams zullen hiermee gezien het spelbeeld tevreden zijn.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd voor Rijsoord op het programma. Het is Brielle dat dan op bezoek komt. Brielle stuurde zaterdag RVVH met een nederlaag naar huis en staat op de nog jonge ranglijst een punt onder Rijsoord. Het is voor Rijsoord zaak om de drie punten in eigen huis te houden, waarmee aansluiting op de top van deze competitie kan worden gehouden.

Opstelling: Ragip Özrak – Niels Groeneveldt (19. Zepp Jacobs) – Desley de Wolf – Romain van Bruggen – Nelson Costa de Brito – Berry de Groot – Khalid Rahli – Mike van Gool (83. Casper Gerritse) – Stephan Ooms – Mike van Dongen – Melvin Zaalman (62. Patrick Berends).

Foto’s: Diana Photography