Sport

Voetbalkamp VV Rijsoord ongekend populair

De Clubvoetbaldagen van VV Rijsoord in Ridderkerk zijn al jaren een doorslaand succes. Na het openen van de inschrijving was de 3-daagse binnen 12 uur uitverkocht met 72 jonge enthousiaste voetballers in de leeftijd van 6 t/m 13. Wel is het nog even wachten, want de voetbaldagen zijn pas in de zomervakantie (10 t/m 12 juli).

VV Rijsoord doet nu voor het 9e jaar op rij mee aan de Clubvoetbaldagen. Tijdens het driedaagse evenement staat voetbal en plezier voorop. De deelnemers slapen thuis, maar zijn van vroeg in de ochtend tot het einde van de middag zoet op het sportpark. Ook ontvangt iedereen een compleet tenue en kunnen ze zelf kiezen hoe ze hun shirt willen laten bedrukken (naam + rugnummer). Voor veel jongens en het meisjes zijn het de leukste 3 dagen van de zomervakantie.

VV Rijsoord is de enige club in de regio die aan de Clubvoetbaldagen meedoet. “Het ging dit jaar onwaarschijnlijk snel en dit laat zien hoe graag iedereen eraan mee wil doen”, zegt coördinator Alex Buijs. “De afgelopen jaren was het kamp ook al binnen een dag uitverkocht, maar niet zo snel als nu. De jongens en meiden komen niet alleen van onze eigen club, maar uit de hele regio. Dat is ook direct de kracht van de Clubvoetbaldagen en voor ons een kans om de club extra op de kaart te zetten”.

Buijs probeert het succes te verklaren. “Als staf proberen wij er ten eerste hele leuke dagen van te maken. Er is veel ruimte voor plezier en het is niet alleen voetbal. Daarnaast hebben wij de begeleiding goed op orde door onze jarenlange ervaring. Zo kunnen we net dat beetje meer doen”.