Volendam te sterk voor handballers

De teleurstelling na de verloren wedstrijd met KRAS/Volendam 3 was groot. Saturnus had de aansluiting met koploper Ventura graag behouden, maar door de 30-37 nederlaag is het verschil weer 4 punten. Het gevecht ging met de sterke tegenstander de eerste 15 minuten gelijk op. Zowel aanvallend als verdedigend was het ruim voldoende. Helaas kwamen er wat scheurtjes in het verdedigingsblok, die ook mede veroorzaakt werden door Volendammer Diego Jacobs. De selectie speler uit de hoofdmacht was diverse malen trefzeker. Het antwoord bleef voorlopig steken op 17-20 bij rust. Remco de Jong startte sterk en toen er ook nog een overtal situatie ontstond kon de aansluitingstreffer worden gemaakt (22-23).

De volgende 8 minuten ging het gelijk op (26-27) maar tot een voorsprong van de thuisploeg liet Volendam het niet komen. Volendam schakelde een versnelling door en de organisatie van de thuisploeg wist hier geen raad mee. Tot 28-31 was er nog wel geloof in een goede afloop maar die verdween naarmate de wedstrijd vorderde. Uiteindelijk verloor de ploeg toch nog (te?) ruim met 30-37 en zakt naar de 4e plek. Zondag gaat de ploeg op bezoek bij een ploeg uit het “rechter” rijtje. Leidsche Rijn is om 15.15 uur de tegenstander. Tegenstander Volendam maakte na afloop nog een mooi gebaar voor de Saturnus actie Spieren voor Spieren door € 50,- te doneren.

Nieuwjaarstoespraak

Saturnus voorzitter Peter Maaskant sprak zaterdag in zijn nieuwjaarsboodschap over de toekomst van Saturnus’72. Sportief gaat het goed met mooie resultaten in zowel de zaal, op het veld als bij het Beach handbal waar in 2019 voor het eerst in competitie verband wordt gespeeld. Helaas is het aantal spelende leden is de laatste jaren iets gedaald. Om volwaardige teams te houden moeten er steeds meer samenwerkingsverbanden met andere verenigingen worden gesmeed. Ook pleit Maaskant voor een verdere samenwerking van de (Reyerpark) verenigingen, maar ook met andere clubs binnen Ridderkerk kan voordeel worden behaald. Daarnaast was er ook aandacht voor de actie Spieren voor Spieren waarbij de club in juni € 5.000 euro hoopt te hebben opgehaald. Ook de ploeg die al ruim 25 jaar oud papier ophaalt zal de komende tijd nog apart in het zonnetje worden gezet. Het is hard werken voor de sportvereniging Saturnus’72, maar het lukt nog steeds.