Volop pret bij Koningsspelen Ridderkerk

De combinatiefunctionarissen van Facet Ridderkerk hadden vrijdag 23 april 2021 de jaarlijkse Koningsspelen georganiseerd voor leerlingen van basisscholen de Botter en de Bongerd.


Vorig jaar waren deze Koningsspelen als gevolg van de Coronamaatregelen afgelast maar dit jaar kon het met aanpassingen gelukkig wel doorgaan. De groepen 4 t/m 8 werden niet onderling gemengd en zo kon iedereen in zijn of haar eigen bubbel lekker sporten.


Tennisvereniging d’Oudelande, Honkbalvereniging de Rowdies en midgetgolfclub Hole Ridders hadden hun terrein in het Oosterpark voor deze feestelijke dag ter beschikking gesteld. Met hulp van verenigingsvrijwilligers werd aan de scholieren een gevarieerd sportprogramma voorgeschoteld, zoals:

  • Tennis                  –             ‘d oudelande
  • Beeball                –             Rowdies
  • Midgetgolf         –             The Hole Ridders
  • Atletiek                –             Facet Ridderkerk
  • Bootkamp           –             Facet Ridderkerk


Het weer werkte uitstekend mee en iedereen had al snel een rood hoofd van alle inspanning. Kortom een geslaagde dag in de buitenlucht. Beweging is zeker iets wat de kids kunnen gebruiken in deze Corona lockdown.


Hopelijk is het volgend jaar allemaal weer anders en normaal zodat weer meer grote sportevenementen gehouden kunnen worden.

Foto’s: Wessel Dekker