Sport

Volop sportieve beslissingen in Ridderkerk

Waar de Ridderkerkse clubs zelf al klaar zijn met hun competities vinden er dit weekend toch nog volop sportwedstrijden plaats die er zeer zeker toe doen. Zowel bij het voetbal zal het spannend worden op de velden bij Slikkerveer en RVVH. Daarnaast is KCR ook gastheer van een heuse korfbalclash.

Bij het voetbal is de nacompetitie gekomen richting de beslissingen voor promotie of degradatie. Op het veld van SV Slikkerveer wordt de clash in de eerste klasse gespeeld tussen Nieuw Lekkerland en Brielle. Beide ploegen kwamen elkaar al tegen in de reguliere competitie in de eerste klasse D. Nieuw Lekkerland eindigde als negende en Brielle als tiende op de ranglijst. Beide spelen dus voor het lijfsbehoud van de eerste klasse, maar voor 1 ploeg zal de afzink naar de tweede klasse een feit gaan worden. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

RVVH is na de beslissingwedstrijd van vorige week tussen Heerjansdam en SHO ook dit weekend weer gastheer van een beslissingswedstrijd. Regioclubs IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht en Oranje Wit uit Dordrecht staan dan tegenover elkaar. Beide clubs kwamen elkaar in de reguliere competitie ook al tegen in de tweede klasse F. Oranje Wit eindigde als tweede achter Spartaan ’20 op de ranglijst en IFC werd derde. Voor 1 vereniging zal het een feest vanwege de promotie naar de eerste klas gaan worden. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

KCR is gastheer van de halve finale van het Nederlands kampioenschap veldkorfbal. De twee ploegen die zich hiervoor opmaken zijn niet de minste namen. Menig keer zijn de teams al landskampioen geworden, dus zal er ook dit keer op het scherpst van de snede gestreden worden. Het Delftse Fortuna is formeel de thuisspelende partij. PKC/Vertom uit Papendrecht de tegenstander. Het duel, dat eerst een half uur eerder gepland stond zal worden afgefloten om 15.30 uur.