Sport

Voorbereiding handbalsters Drechtsteden ligt na 1 wedstrijd stil

Dinsdagavond 13 oktober 2020 speelde de Dames van Drechtsteden voor het eerst een wedstrijd in de zaal. Het was voorlopig gelijk alweer de laatste. Ons kabinet besloot alle trainingen en wedstrijden voor 4 weken stil te leggen. Bianca Noordhuizen en Raymond van der Staay hadden zich de voorbereiding op de zaalcompetitie anders voorgesteld. Nu bleef het beperkt tot één oefenwedstrijd. Het is nu maar afwachten wanneer de verenigingen de zaal weer in mogen.

De wedstrijd bestond uit een drieluik met H.M.C. uit Raamsdonkveer. Deze ploeg wordt getraind door Patrick Ruttenberg die bij Saturnus’72 bekend is als voormalig damestrainer. Van der Staay gaf zijn ploeg, in het eerste deel van de 3 x 25 minuten durende wedstrijd, geen opdracht mee. “Het is een nieuwe ploeg en het is belangrijk dat ze elkaar leren vinden”. In het tweede deel kreeg de ploeg de opdracht mee om te spelen vanuit een 5-1 verdediging. Dit ging goed al was het lastig om dit de volle 25 minuten vol te houden. In deel 3 lag de nadruk op de aanval. “Je kan zien dat er nog veel geoefend moet worden, want sommige looppatronen moeten gewoon een automatisme zijn. Inzicht krijgen in de momenten dat er zonder bal met een patroon kan worden gestart. Hier moeten we nog aan werken, maar voor de eerste zaalwedstrijd liep het best aardig. De wedstrijd ging uiteindelijk met 20-35 verloren. Helaas gooit de Lock down wel roet in het eten”, verzucht Van der Staay. “Dit team heeft zeker een perspectief en met de gezamenlijke positieve inzet kunnen we een aardig eind komen. Trainen en spelen is er de komende weken niet bij. Ik heb de spelers verzocht zelf aan hun conditie te werken.” 

Ook de heren van Drechtsteden staan voorlopig stil. De ploeg had donderdag 15 oktober moeten bekeren terwijl er zondag weer een competitiewedstrijd op het programma stond. Het NHV zal zich gaan beraden hoe het verder moet met de competitie. Er zijn verschillende opties, maar het is lastig om later dit seizoen extra uren in te huren voor wedstrijden. De inhaalwedstrijden zullen dan voor het merendeel tijdens de trainingsuren moeten worden ingehaald. Een ander optie zou zijn om het zaalseizoen langer te maken. Maar deze problemen vallen uiteraard in het niet bij de problemen rond het virus. Gezondheid is het aller belangrijkst en daarna komt de rest. “Laten we zorgen dat we het virus bedwingen.”