Sport

Voorbeschouwing RVVH – Rijsoord

Afgelopen zaterdag worstelde RVVH in  het Zeeuwse Zoutelande tegen de plaatselijke Meeuwen en kwam in de blessuretijd boven. Drie punten die hard nodig waren want achteraf bleek dat ook de concurrentie voor de onderste plaats, Deltasport, gewonnen had van Brielle. Ook Westlandia had een goeie dag en versloeg Kloetinge. Een zwarte dag dus voor het Zeeuwse voetbal.

Zaterdag is er weer een heel andere wedstrijd. Dan steken de voetballers van Rijsoord de Rijksweg over om naar ons sportpark te komen. Rijsoord doet het verrassend goed, met 44 punten uit 21 wedstrijden heeft de club de 2e plaats vast in handen. Opvallend is het aantal gescoorde doelpunten, n.l. 55 en dat is tien meer dan de koploper SHO. De kraaien scoren dus gemakkelijk, iets wat RVVH nou net niet zo gemakkelijk afgaat. Afgelopen zaterdag bewezen ze ons wel een dienst door met 3-0 te winnen van Poortugaal. Trainer is de ook bij ons bekende Steef Buijs. ‘Good old’ Mike van Gool heeft te kennen gegeven aan het einde van deze competitie zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen en wil daar graag een kampioenschap aan verbinden. Van Gool heeft een indrukwekkende voetbalcarrière achter de rug: na wat omzwervingen kwam hij acht jaar geleden bij Rijsoord terecht waar hij twee keer topscorer van de 1e klasse was en nog steeds regelmatig zijn goaltjes meepikt. Ook afgelopen zaterdag scoorde hij een keer.

Vriend en vijand waren het er over eens dat de uitwedstrijd op 8 december van het vorig jaar in Rijsoord in de thuisclub geen terechte winnaar kende, maar ja, Johan Cruyff heeft het al gezegd: ‘wie de meeste doelpunten maakt wint de pot.’ Of dat nou verdiend is of niet.

Maar gelukkig is er altijd een heenwedstrijd en een gelegenheid om op een sportieve manier revanche te nemen. Een overwinning zou voor RVVH weer een stap dichter zijn naar een langer verblijf in de 1e klasse en daar moeten we honderd procent voor gaan.

De kraker op het sportpark begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter John Kraak uit Piershil.

Balsponsoren

Siebren Hoekstra
Familie van Loon
Schoonmaakbedrijf de Schouw
Van Noppen Chocolade Atelier
Sierat Administratiekantoor
Ibi el Koubai
Penaltybokaal

Komende zaterdag zal tijdens de rust van RVVH – Rijsoord ook de strijd om de Van de Graaf & Meeusen penaltybokaal weer verder gaan. Het team van JO11-6 is deze middag aan de beurt om onderling te gaan uitmaken wie zich plaatst voor de grote finale.

Na afloop

Ook komende zaterdag zal tussen ongeveer 16.30 en 17.30 uur het Rad van Avontuur een aantal maal draaien. Onder het genot van muziek en wat te drinken kunt u weer meedingen naar mooie prijzen. Dus kom en waag een gokje! En zoals aangekondigd zal vanaf 17.30 uur het duo ‘Helemaal Hollands’ voor een knetterende afsluiting zorgen van deze voetbalzaterdag.

Door: Teun Rijsdijk