Sport

Vrouwen RVVH 2 bedwingen Wartburgia 3

In de eerste ronde om handhaving in de eerste klasse troffen de vrouwen van RVVH 2, onder dreiging van code oranje, Wartburgia 3.  De Amsterdamse vrouwen kwamen niet voor de winst waar RVVH op oorlogssterkte aan de aftrap verscheen. Die instelling bracht de Ridderkerkse dames de overwinning.

Al bij de warming up was te zien dat de vrouwen van Wartburgia deze wedstrijd niet heel serieus namen. Een flauwe warming up, geen trainersstaf, en één reservespeelster. RVVH daarentegen had zich goed voorbereid. Na de aftrap was het al in de 3e minuut raak. Nikki de Roest schoot van afstand raak. Voor RVVH een geruststellende treffer.

Wartburgia was verder de betere partij in de eerste helft. Geduldig voetbal en loerend op kansen leken de Amsterdammers te vertrouwen op hun ervaring.  RVVH haalde schade vrij de rust.

Na rust een feller RVVH. Code oranje liet echter van zich horen en de scheidsrechter maande de vrouwen naar binnen. Na een onderbreking van vijf minuten ging RVVH door met waar het gebleven was. Daniella Schenk zette de bal voor op Manuela Grootenboer die Nikki de Roest in stelling bracht. Die twijfelde geen moment om haar tweede treffer aan te tekenen.

Wartburgia zette aan om de aansluitingstreffer te scoren. RVVH keepster Angel Verschoor lag echter dwars. In de 25e minuut zette Isabel Gulden een aanval op die bij Chanel Zimmerman aan kwam. Haar schot werd nog gekeerd maar de rebound werd door Gulden zelf ingekopt. 

Tegen het einde van de wedstrijd barstte het noodweer dan echt los. De scheidsrechter kon niet anders dan de wedstrijd weer te stoppen. Gezien de beperkte resterende tijd in combinatie met de stand vonden de ploegen het wel mooi voor deze avond. RVVH heeft overtuigende de eerste horde genomen naar handhaving op hert landelijke niveau.