Vrouwen RVVH afgedroogd in Haarlem

In de Topklasse troffen de vrouwen van RVVH, dat de intentie heeft bij de top van Nederland te willen horen, promovendus DSS. Op een koud, maar vooral nat, sportpark Pim Mulier in Haarlem kwam de Ridderkerkse ploeg er nauwelijks aan te pas en verloor met 3-0.

RVVH wil graag aansluiting vinden bij de top van het vrouwenvoetbal in Nederland. Na een vijfde en vierde plaats in de eindrangschikking de afgelopen seizoenen leek dit een realistische doelstelling. Nu de competitie vier wedstrijden op gang is moet geconstateerd worden dat die aansluiting nog ver weg lijkt.

DSS begon ontspannen aan de wedstrijd. Hoewel nog puntloos had het al wel goede wedstrijden gespeeld tegen topteams als Ter Leede, Wartburgia en FC Eindhoven. Allemaal tegenstanders van formaat. RVVH startte onrustig en nam niet de tijd, mede door de druk van DSS, om voetballend de aanval te zoeken. Keer op keer werd de lange bal gespeeld die vaak onderschept werd door de Haarlemmers. In de counter kon DSS regelmatig de helft van RVVH bestormen. Hoewel RVVH de beste kansen had, en zelfs de lat nog trof, scoorde Amy Visser in de 25e minuut de 1-0 uit de kluts na een corner.

RVVH kwam na rust met hele andere intenties uit de kleedkamer. In de stromende regen zette het een tandje bij en zocht het fel de aanval, zette DSS zwaar onder druk en voerde het tempo op. DSS had slechts één kans nodig om die aanvalsdrift de kop in te drukken. Al in de 48e minuut counterde het naar de 2-0 door Genevieve Maartens.  RVVH zette alles op alles om de aansluiting te vinden. Het was echter onmachtig tegen DSS dat zich met de minuut sterker voelde worden. Maartens counterde zelfs nog naar de 3-0 en stelde daarmee de eerste punten voor DSS in de Topklasse veilig. RVVH droop, nat van de regen, af in de wetenschap dat het figuurlijk was afgedroogd door de tegenstander.

Met drie punten uit vier wedstrijden staat RVVH op de achtste plaats en zal het de komende drie wedstrijden tegen toppers Seastum, Be Quick en FC Eindhoven moeten stunten om in het ‘linker rijtje’ te komen. Het team van trainer Andrew Thomas heeft de potentie om dat te doen maar zal daarvoor de rust en het vertrouwen bij zichzelf moeten herwinnen.

Tekst en foto: Jan Pott