Sport

Vrouwen RVVH bekeren verder

Deze eerste dag van de herfstvakantie stond voor de vrouwen van RVVH in het teken van de knock out fase van het KNVB bekertoernooi. Het eerste team van de Ridderkerkse vereniging mocht 460 kilometer reizen om tegen hoodfklasser ACV Assen te spelen. Vrouwen 2 speelde in Rotterdam Zuid tegen SV Charlois. Beide teams wonnen eenvoudig hun wedstrijden en mogen door naar de volgende bekerronde.

Het is altijd lastig, spelen in een vakantie. Dat betekent vaak dat er speelsters niet bij zijn vanwege vakanties. Zeker als je voetbalsters hebt die in het onderwijs werken. Het eerste Ridderkerkse team ging dan ook met een minimale selectie op weg naar Assen. Een rit van ruim 230 kilometer enkele reis met een groot aantal files. Assen werd gelukkig nog binnen de drie uur bereikt zodat er tijd was voor een goede voorbereiding.

Om half drie floot de scheidsrechter, mevrouw ter Bork-Meijer, voor het begin van een verder matige wedstrijd. ACV probeerde met een vliegende start RVVH te verrassen. Dat lukte bijna maar RVVH herstelde zich onmiddellijk en was al snel de heersende ploeg. Na een minuut of tien zorgde Sharella Hunt voor de openingstreffer. Dat leek gelijk al de genadeklap voor ACV. De vrouwen uit Assen trokken zich compact terug op eigen helft en beperkte zich tot verdedigen en hadden als doel de schade te beperken. Zes minuten na haar eerste treffer was het Hunt die de 0-2 aantekende. Daar mee was ook de ruststand bereikt.

Ondanks de voorspong waren de Ridderkerksen niet in goede doen. Het speelde gezapig, slordig en ongeïnspireerd. Dat was vooral jammer voor de supporters die de ruim 200 kilometer hadden afgelegd om de wedstrijd bij te wonen. ACV kon echter geen vuist maken tegen dit matige RVVH. De Assenaren liepen vooral achter de bal aan en probeerde soms toe te slaan via de counter. De Ridderkerkse verdedigsters, met name Iris Zoon en Celine Bruens, waren echter heer en meester achterin.

Veel kansen werden door RVVH niet benut tot een corner die door verdedigster Celine Bruens binnen werd gewerkt. De 0-3 leek iets los te maken bij ACV. Met man en macht werd gestreden om er toch nog een wedstrijd van te maken. Dat zorgde in de zestigste minuut voor de enige treffer van ACV. Twintig minuten voor het einde kopte Linksback Alyssa Dijkstra de 1-4 eindstand binnen.

Ondertussen in Rotterdam had het tweede echelon van RVVH weinig moeite met SV Charlois. Jennifer Bakker opende de score al vroeg in de wedstrijd. Danielle Schot maakte de tweede voor de Ridderkerkse ploeg waarna Bakker haar tweede scoorde. Nadine Kooy tekende de vierde en laatste treffer van de wedstrijd aan.

Beide vrouwenteams kunnen zich dus opmaken voor de volgende ronde in de KNVB beker. Eerst echter de volgende competitiewedstrijd, ook in de herfstvakantie. RVVH vr1 hoeft maar 110 kilometer te reizen voor het treffen met één van de kampioenskandidaten in de Topklasse, DTS Ede. Vrouwen 2 treft IJFC IJsselstein.