Sport

Vrouwen RVVH beleven goede oefencampagne

Hoewel vakanties de voorbereiding van de vrouwen selectie van RVVH nog wat in de war gooien, werd de oefencampagne tot nu toe prima doorstaan. Na verlies tegen Ter Leede volgden er klinkende overwinningen op Berkel, IFC en Reigerboys.

Zaterdag oefende een deel van de selectie van RVVH vrouwen tegen een mix uit de selectie van Reigerboys uit Heerhugowaard. Met name de eerste helft liet RVVH verzorgd voetbal zien. Reigerboys, dat pas net in training is, moest zich beperken tot verdedigen en counteren. Met 6-0 won RVVH de wedstrijd. Afgelopen dinsdag werd Berkel al met 7-0 verslagen. IFC was donderdag de mindere. Daar werd het 1-5 voor de Ridderkerkse dames.

Klinkende uitslagen die echter nog geen garantie zijn voor een geslaagd seizoen. Hoewel er nog sterkhouders van de Hercules dames de training nog niet hebben hervat mag ook geconcludeerd worden dat de oefentegenstanders ook nog niet op volle sterkte waren. Hoe RVVH er voor staat moet volgend weekend blijken als de eerste serieuze wedstrijden op het programma staan. RVVH 1 gaat naar Zeeland voor een treffen met het stugge IJzendijke. RVVH 2 zal thuis de strijd aanbinden met Rijnvogels. Na het weekend zullen trainers Thomas en van der Veen een stuk wijzer zijn.

Foto: Jan Pott