Sport

Vrouwen RVVH delen de punten met SSS

De wedstrijden tussen regiogenoten RVVH en SSS staan bekend als ‘klassiekers’. Wedstrijden die op zichzelf staan ongeacht de stand op de ranglijst. Deze keer stond er wel degelijk iets op het spel. Plaats vijf op de ranglijst in de topklasse. De derby kwam niet echt tot een hoogtepunt en met 2-2 waren beide coaches tevreden.

RVVH en SSS  doen  het beiden goed in de Topklasse. Met de plaatsen vijf en zes presteren de regiogenoten prima in de hoogste amateurklasse. Zaterdag was de eerste ontmoeting van dit seizoen tussen beide ploegen die elkaar, in en buiten het veld,  door en door kennen.  RVVH was de eerste helft voetballend de baas op het veld. Het aantal kansen was echter nagenoeg gelijk doordat SSS zich vooral op de counter concentreerde. Het was Jaline Hoek die in de tiende minuut RVVH naar een terechte voorsprong schoot. Na de rust hetzelfde beeld waardoor RVVH uitliep naar 2-0 na een goede aanval die afgerond werd door Sharella Hunt.

SSS kwam terug in de wedstrijd via een penalty die door Pauline Kraaijeveld, in tweede instantie, tot doelpunt werd gepromoveerd.  Na deze goal leek de wedstrijd eindelijk te ontbranden.  SSS voelde dat er meer te halen was in Ridderkerk. Het ruim honderd koppige publiek liet zich horen. Celine de Jong zorgde in de zeventigste minuut voor de 2-2. Die stand stond ook na negentig minuten op het scorebord. Tot een echte apotheose kwam het niet   RVVH blijft vijfde op de ranglijst met een punt voorsprong op SSS maar met een wedstrijd meer gespeeld.

Coach Andrew Thomas was tevreden met de 2-2 ondanks de  weggegeven 2-0 voorsprong. “ondanks de vele blessures en een tweetal schorsingen hebben we het goed gedaan. De meiden die er stonden hebben meer dan voldoende gepresteerd’.  Ook Michel Visser van SSS, die overigens met rood werd weggestuurd door de scheidsrechter, was tevreden over zijn team.  

Foto: Jan Pott