Vrouwen RVVH laten punten liggen in Wijchen

Ondanks de lange voorbereiding op deze wedstrijd konden de vrouwen van RVVH niet winnen van SC Woezik.  De eerste helft was voor de Wijchensen, de tweede voor de vrouwen uit Ridderkerk. Tot scoren kwamen de ploegen niet.

Kunstgras is een mooie uitvinding. Anders was de reis voor de vrouwen van RVVH, 108 kilometer enkele reis, helemaal voor niets geweest. Een uur voor de wedstrijd, aanvang 17:00 uur, gingen de hemelsluizen open waardoor alle natuurgraswedstrijden in zuid Gelderland acuut moesten worden afgelast.

Trainer Andrew Thomas had zijn team voorbereid op een fel Woezik. De ploeg op de laatste plaats heeft niets te verliezen en was de laatste twee wedstrijden, door die instelling, ongeslagen. Die status had de Wijchense ploeg duidelijk een oppepper gegeven. Hoewel RVVH het betere voetbal liet zien waren de kansen in de eerste helft voor Woezik. Tot driemaal toe counterde de ploeg op keepster Lisette Snel af die echter geen krimp gaf.

De tweede helft was voor RVVH dat veel kansen kreeg op de voorsprong.  De eerste grote kans was echter een bal, die in een kluts, met de eigen keeper, buiten het zestien meter gebied,  door een Woezik verdediger richting eigen doel werd gewerkt. Tergend langzaam rolde de bal richting het doel, de keepster er struikelend achteraan. De paal redde Woezik van een achterstand.

Na 70 minuten werd een schot van RVVH van de lijn gehaald door een verdedigster. Of de bal over de lijn was, of niet, daar verschillen de meningen nog over. Uit de rebound was het Sharella Hunt die de bal in het Woezik doel schoot. De grensrechter zag daarbij over het hoofd dat de speelster die de bal net van de lijn haalde nog op de lijn stond en vlagde voor buitenspel. De scheidsrechter nam dit signaal over en keurde de goal af.  Geen VAR in de vrouwen topklasse maar een scheidsrechter die later vertelde dat hij wellicht het vlagsignaal anders had moeten interpreteren.  Een dappere uitspraak van leidsman van Norden die een prima wedstrijd floot.

Het laatste kwartier was enerverend voor het publiek. RVVH ging vol voor de overwinning. Hierdoor kreeg Woezik nog counterkansen.  Het spel golfde over en weer maar doelpunten vielen er niet.  Voor RVVH een teleurstellende uitslag, voor Woezik een winstpunt. Beide coaches konden niet anders concluderen dat de 0-0 een terechte uitslag was gezien de wedstrijd.

Archieffoto boven van keepster Lisette Snel.

Tekst en foto: Jan Pott