Vrouwen RVVH op valreep langs ’t Zand

Tot de 85e minuut leek het er op dat de confrontatie tussen de twee promovendi in de topklasse, RVVH en SC ’t Zand, in een doelpuntloos gelijkspel zou eindigen. Na 90 minuten stond er toch 2-0 op het scorebord.

Op een koud maar zonnig Sportpark Ridderkerk troffen de twee gepromoveerde ploegen elkaar. Een overwinning zou ’t Zand boven RVVH brengen op de ranglijst. Voor de Ridderkerkers betekende winst ‘afstand nemen’ van de directe concurrent. Beide ploegen speelde zeker niet hun beste wedstrijd van het seizoen. RVVH was slordig in de opbouw waar ’t Zand geduldig wachtte op kansen. Dat er bij het aanbreken van de rust nog niet gescoord was verbaasde helemaal niemand.

Na rust deden de vrouwen van RVVH er een schepje bovenop. De vrouwen uit Tilburg reageerden door ook een stapje extra te doen. Langzaam maar zeker ontwikkelde zich een spannende strijd waarbij de ploeg die zou scoren ook zou winnen. Een gelijkspel leek echter meer de realiteit.  Het bleef voetbaltechnisch gezien een matig potje maar de vrouwen maakten er wel een strijd van.  Niet voor de eerste keer leek een scheidsrechter niet voorbereid op de intensiteit van een vrouwenwedstrijd. De leidsman had moeite met het tempo en de ,sportieve, agressie van de dames.

In de remmen

Het laatste kwartier kregen beide ploegen kansen omdat geen van de teams de punten wilden delen. In de 86e minuut sprintte Jaline Hoek de verdedigers voorbij en kreeg een dieptepass van Iris Zoon in de voeten. Ondanks het vlagsignaal van de grensrechter liet de scheidsrechter doorspelen terwijl de verdedigers van ’t Zand in de remmen gingen.  Hoek had geen boodschap aan de consternatie en rondde fraai af.

Met de wetenschap dat er nog wel behoorlijk wat blessuretijd zou worden bijgeteld ging ’t Zand vol op de aanval.  De Tilburgers creëerden zowaar nog een drietal kansen.  Een snelle uitbraak, in blessuretijd, van invalster Nadine Kooy op rechts bracht haar vrij voor de Tilburgse keepster. In tegenstelling tot zelf te schieten schoof ze de bal naar Jaline Hoek die haar tweede treffer aantekende.  Ondanks dat de wedstrijd wel gespeeld was wilde ’t Zand zich niet zonder slag of stoot gewonnen geven. Dat had nog een grote kans tot gevolg die echter door Chanel Zimmerman van RVVH van de lijn werd gekopt.  Dat was ook gelijk de laatste actie van de wedstrijd.

Waar een gelijkspel verdiend zou zijn geweest waren de bloemen uiteindelijk voor RVVH.