Vrouwen RVVH pakken oefenwinst tegen jongens Kethel-Spaland

In de voorbereiding op het aanstaande seizoen oefenen de vrouwen van RVVH met regelmaat tegen jongens onder 17 teams. Deze keer tegen Kethel-Spaland. Twee teams met twee verschillende instellingen. De meisjes wonnen van de jongens na een stevig potje met 3-4.

Op een winderig Sportpark A4 troffen de jongens van Kethel-Spaland voor de tweede keer dit jaar de vrouwen van RVVH voor een oefenwedstrijd. De wedstrijd begon fel en al na een paar minuten kwamen de vrouwen op voorsprong door een doelpunt van Manuela Grootenboer. De jongens lieten dit niet op zich zitten en op individuele klasse werd korte tijd later de gelijkmaker gescoord. Dat doelpunt motiveerde Kethel-Spaland tot countervoetbal met de 2-1 en 3-1 tot gevolg. De ‘meisjes’ vochten zich terug in de wedstrijd. Uit een vernuftig genomen corner schoot Lizzy Kemp de 2-3 binnen. De 3-3- uit een vrije schop van Celine Bruens was minstens net zo fraai.

Na de rust werd het spel van Kethel-Spaland fysieker. De clubscheidsrechter had moeite om de wedstrijd evenwichtig te fluiten. Desgevraagd gaf hij toe niet goed te weten hoe hij moest omgaan met het verschil tussen de jongens en meisjes. Dat had tot gevolg dat hij de meiden ‘in bescherming’ wilde nemen. Dat gaf een tegengestelde reactie van de jongens, soms net over het randje. RVVH kwam beter in de wedstrijd door te blijven voetballen. De vele individuele acties van de jongens werden teniet gedaan door ‘dubbele dekking’. De kansen kwamen er voor RVVH. Celine Schot beloonde het voetbal door de 3-4 te scoren waarmee de eindstand werd bereikt. Trainers Thomas en Been van RVVH wilde weerstand in de voorbereiding, dat kregen ze vandaag.