Sport

Vrouwen RVVH presenteren nieuwe aanwinsten

De transferperiode in het amateurvoetbal is voorbij. Ondanks grote concurrentie is het RVVH gelukt een brede selectie bij elkaar te krijgen voor komend seizoen. Met een mix van jonge talenten en ervaren speelsters heeft RVVH vertrouwen in het seizoen 2019-2020.

De vrouwenselectie van het Ridderkerkse RVVH heeft de selectie voor komend seizoen rond. Dat ging deze keer niet zonder slag of stoot. Met Excelsior en Feyenoord op een steenworp afstand is de concurrentie groot als het om speelsters op de hoogste niveaus gaat. Tel daarbij op dat RVVH met twee teams op landelijk niveau speelt en dus een brede en kwalitatieve selectie nodig heeft. De doelstellingen zijn ook helder. Voor het eerste team is dit directe handhaving in de topklasse. Van hert tweede team wordt verwacht dat zij bij de beste zes in de eerste klasse meedoen. Met de doelstellingen laat RVVH zien dat zij een ambitieuze vereniging zijn.

Trainers Andrew Thomas en Patrick van der Veen, die ook komend seizoen voor de selectie staan, spraken hun vertrouwen uit in de bestaande en nieuwe speelsters. ‘De potentie is er’ aldus de trainers.

Nieuw in de vrouwenselectie van RVVH zijn: Lizzy Kemp (Feyenoord), Renee Hemminga, Romy Tombroek, Angelika Zajac, Myrthe Prins, Ashley Schilmeijer (allen Barendrecht), Britt Steijn (Baronie), Selenay Kulcu, Michelle de Vos (beiden GSC/ODS), Sanne Eikelboom (SVS), Rebecca van Esch (Stedoco) en Sharona Versluis (Excelsior Barendrecht).

Vertrokken zijn: Marielle Agatowski, Marcia van den Berg, Isabel Gulden, Rachel van Harlingen, Nikki de Roest (allen gestopt), Minke van Alten (USA), Sara Goncalves, Esmeralda van den Heerik, Daniella Schenk (allen Sparta AV), Nadine Kooij ( Barendrecht) en Jennifer Oliveira (Maense).

Foto: Jan Pott