Sport

Vrouwen RVVH ten onder in Sassenheim

In de oefencampagne van RVVH ging een combinatieteam van vrouwen 1 en 2 ten onder tegen Ter Leede. In een leerzame wedstrijd werd het 5-0 voor de ploeg uit Sassenheim.

Na een aantal oefenwedstrijden zonder serieuze tegenstand was zaterdag Ter Leede, één van de topteams uit de Topklasse, de tegenstander. Net als RVVH speelde Ter Leede met een Mix van eerste en tweede elftal speelsters. Tot nu toe speelde RVVH een aantal wedstrijden zonder veel weerstand. Ter Leede was op voorhand een tegenstander van formaat. Voor trainers Thomas en van der Veen de mogelijkheid om een groot aantal speelsters te bekijken in een wedstrijd waar op het scherpst van de snede werd gespeeld.

Ter Leede was ver uit de sterkste partij. Na de eerste helft stond het met 4-0 voor. De tweede helft bracht Andrew Thomas meer evenwicht in het elftal. Ter Leede wist nog één keer te scoren.

Thomas en van der Veen waren tevreden met wat zij van hun team gezien hadden. De gretigheid waarmee RVVH de wedstrijd speelde beloofd iets voor de competitie. De nieuw aangetrokken speelsters konden hun talent laten zien en ook dat werd optimistisch beoordeeld door de technische staf.

Feit blijft dat Ter Leede ook dit seizoen tot de topfavorieten in de Topklasse behoort.

Foto: Jan Pott