Sport

Vrouwen RVVH winnen in Zeeuws Vlaanderen

De bal rolt weer. Ook voor de vrouwen van RVVH. Zaterdag speelden beide Ridderkerkse vrouwenteams in de bekercompetitie. Vrouwen 1 won met slechts 0-4 van IJzendijke. Vrouwen 2 had het thuis een stuk moeilijker met Rijnvogels en verloor dan ook met 1-5.

Na een wekenlange voorbereiding en een aantal oefenwedstrijden werd er nu weer een serieus potje voetbal gespeeld. Vrouwen 1 van de Hercules dames mocht 150 kilometer in de auto naar het Zeeuwse IJzendijke afreizen om het daar op te nemen tegen de plaatselijke trots. In een zeer eenzijdige wedstrijd scoorde de Ridderkerkse dames 4 keer. De openingstreffer werd gemaakt door Futsal international Jennifer Oliveira na een assist van Nikki de Roest. Diezelfde Oliveira gaf net voor rust de voorzet op Jaline Hoek die de 0-2 aantekende.

Na rust een zelfde beeld. Een aanvallend RVVH en een onmachtig IJzendijke. Nadine Kooij zag halverwege de tweede helft haar voorzet van rechts het doel inzeilen. 0-3. Alyssa Dijkstra zette de eindstand van 0-4 op het scorebord door nog een penalty te benutten. Met 4 treffers deed RVVH zich nog te kort. Gezien het aantal kansen had het ook met dubbele cijfers de wedstrijd kunnen winnen.

Vrouwen 2 van de RVVH selectie speelde thuis tegen Rijnvogels uit Katwijk. Rijnvogels wordt getipt als kampioenkandidaat in de hoofdklasse daar waar RVVH zich richt op handhaving in de eerste klasse. De selectie van trainer van der Veen bestond voor het overgrote deel uit nieuwe aanwinsten van RVVH. Een deel daarvan speelde haar eerste wedstrijd op het seniorenpodium. Ondanks een fantastische openingstreffer van Wendy Mulder die van ruim 30 meter de keepster van Rijnvogels verraste moest het jonge team uiteindelijk toch het hoofd buigen voor Rijnvogels. Met een eindstand van 1-5 kwamen de Ridderkerkse dames nog goed weg.

Komende weekend staat de derby RVVH tegen Barendrecht op het programma voor vrouwen 1. Vrouwen 2 mag op bezoek bij Sporting ’70 in Utrecht. Dat zal voor beide teams een meer gelijke strijd worden dan deze zaterdag.