Sport

Vrouwen Voetbal Academie Rijnmond gaat door in het najaar.

Na twee succesvolle edities van de techniektrainingen gaat de Vrouwen Voetbal Academie Rijnmond (VVAR) ook in het najaar trainingen organiseren voor meisjes uit de regio.

Wat begon als een initiatief van Andrew thomas, hoofdtrainer van de vrouwen van RVVH, is binnen een jaar uitgegroeid tot een volwaardig onderdeel van RVVH vrouwen. De voorjaarstrainingen en de zomereditie waren een succes. Samen met selectiespeelsters van de Ridderkerkse club verzorgt Thomas ook in het najaar weer 10 trainingen voor meisjes van 8 t/m 19 jaar verdeeld in diverse groepjes.

Met twee teams in de landelijke klassen is RVVH één van de meest toonaangevende clubs binnen het vrouwenvoetbal in de regio Rijnmond.  Vrouwen één speelt op het hoogste amateurniveau, de Topklasse. Het tweede team speelt eerste klasse. Andrew Thomas is een ervaren trainer met een passie voor het vrouwenvoetbal.  Hij vindt dat er nog te weinig aandacht is voor vrouwen en meisjes binnen veel verenigingen. Daarom is VVAR opgericht. Met VVAR willen we laten zien dat plezier en topsport prima samengaan. Sterker nog, wij geloven dat plezier de basis is voor goede prestaties.

Ruim 160.000 vrouwen en meisjes in Nederland voetballen in clubverband.  Toch zien wij dat er vaak talent verloren gaat omdat meisjes te weinig aandacht krijgen binnen hun club. Meestal komt dat omdat er net te weinig meisjes zijn om een team te vormen of omdat het gemiddelde niveau van het team te laag is voor talentvolle speelsters.  Ook dan is plezier belangrijk maar plezier krijg je juist ook van uitdagingen. VVAR biedt die extra uitdaging met leuke, intensieve en nuttige trainingen.  Extra, dus je blijft bij jouw team trainen en spelen en volgt op zondag een extra training van een Topklasse trainer en selectiespeelsters van RVVH.

In najaar vanaf 20 september organiseert VVAR ‘open trainingen’ voor meisjes van 8 t/m 12 jaar oud, 13 t/m 15 jaar en 16 jaar en  ouder. Het maakt niet uit of jijzelf, of anderen, vinden dat je talent hebt of niet. Iedereen mag meedoen! Tijdens de trainingen wordt veel aandacht besteed aan techniek, handelingssnelheid,  kracht, stabiliteit en coördinatie, snelheid en natuurlijk heel veel plezier. Daarnaast vinden we het bij VVAR belangrijk dat je een speelster wordt die zich zo goed  ontwikkeld dat je veel aan de bal komt in wedstrijden en daardoor net even wat meer aan een team toevoegt dan een ander speelster.

De trainingen vinden natuurlijk plaats bij RVVH in Ridderkerk. De 10 trainingen kosten € 135,00 inclusief een uniek VVAR voetbalshirt of short ter waarde van € 22,50. Inschrijven kan via de websitewww.vrouwenvoetbalrijnmond.nl.

Foto: Jan Pott