Sport

Vrouwen Voetbal Academie Rijnmond schot in de roos

Nog geen drie weken geleden werd de Vrouwen Voetbal Academie Rijnmond (VVAR) gelanceerd. Nu al blijkt de academie een schot in de roos. De eerste trainingsgroep zit bijna vol.

In de regio Rijnmond zijn er talloze meisjes en vrouwen die voetballen. Voor hen zijn er ook kansen om de absolute top te halen in het voetbal. Met de Topklasse teams van RVVH, SSS en hoofdklasser Barendrecht zijn er volop kansen in de regio om op Landelijk niveau te voetballen in het Rijnmond gebied. Excelsior speelt zelfs in de eredivisie. Toch lijkt het lastig voor veel meiden om bij hun club hun talent te laten zien. Ook krijgen niet alle meiden bij alle clubs de kans zich voldoende te ontwikkelen.  Daarom gaat VVAR in het voorjaar extra trainingen aanbieden voor meisjes vanaf 12 jaar.

Topklasse trainer Andrew Thomas gaat de trainingen verzorgen. Andrew is ook trainer van de vrouwen van RVVH die op het hoogste amateurniveau van Nederland spelen. Andrew zal er natuurlijk voor zorgen dat ook de vrouwen van RVVH zich zullen laten zien op die extra trainingen.

Dat er behoefte is aan een opleiding op topniveau blijkt wel over het feit dat de eerste groep al bijna vol is. Uit de hele regio hebben meisjes en jonge vrouwen zich aangemeld. De bedoeling was om met één groep te starten maar nu het animo zo groot blijkt te zijn wordt er gedacht aan een tweede groep. VVAR kan daarmee een mooie bijdrage leveren aan het vrouwenvoetbal in de regio.

De trainingen van VVAR beginnen in januari 2020. Meer informatie is te vinden op www.vrouwenvoetbalrijnmond.nl waar je ook kunt inschrijven. Hett aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Ridderkerkse Voetbal Vereniging RVVH stelt de trainingslokatie ter beschikking.