Vrouwenvoetbal Academie Rijnmond gaat door

De start van de Vrouwen Voetbal Academie Rijnmond (VVAR) in januari van dit jaar was veelbelovend. Bijna twintig meisjes begonnen aan de techniektrainingen om zichzelf verder te ontwikkelen. Storm en COVID-19 gooiden echter roet in het eten waardoor trainingen moesten worden afgelast. Sinds zondag staan de meiden weer op het veld onder leiding van Trainer Andrew Thomas die al heeft aangekondigd komende zomer nieuw trainingen te gaan verzorgen.

Ruim 150.000 vrouwen en meisjes in Nederland voetballen in clubverband.  Andrew Thomas, hoofdtrainer van vrouwen topklasser RVVH, ziet dat er vaak talent verloren gaat omdat meisjes te weinig aandacht krijgen binnen hun club. Meestal komt dat omdat er net te weinig meisjes zijn om een team te vormen of omdat het gemiddelde niveau van het team te laag is voor talentvolle speelsters.  Ook dan is plezier belangrijk maar plezier krijg je juist ook van uitdagingen. Daarom begon Thomas in januari met de VVAR.

Met tien trainingen die gevolgd worden naast trainingen bij het eigen team kunnen de meisjes zich ontwikkelen toch betere speelsters binnen hun team.  De eerste sessie van de academie kende tegenslagen. Moest er eerst een training worden afgelast vanwege storm en onweer, toen kwam COVID-19. Na wekenlang verplichte rust begonnen de meiden afgelopen zondag weer met trainen. Uiteraard binnen de regels van het RIVM.

Andrew Thomas, aangestoken door het enthousiasme van de deelnemers, kondigde aan dat hij, met hulp van selectiespeelsters van RVVH, ook in de zomer een cursus zal organiseren. Van 14 juni tot en met 16 augustus zullen er tien trainingen plaatsvinden voor drie leeftijdsgroepen, 8 tot en met 12 jaar, 13 tot en met 15 jaar en 16 jaar en ouder.

Inschrijven kan op www.vrouwenvoetbalrijnmond.nl waar ook alle informatie over de VVAR is te vinden.  

Foto: Jan Pott