Warmlopen over gemarkeerde routes

Januari is de maand van de goede voornemens. Het voornemen om meer te sporten of te bewegen staat al jaren met stip op nummer één. Wilt u ook meer bewegen? Probeer dan (een van) de twee gemarkeerde hardlooproutes uit. Het start- en eindpunt is de parkeerplaats van De Fakkel (vlakbij de skatebaan), maar u kunt op elk gewenst punt beginnen.

Afgelopen zaterdagochtend gaf wethouder Henk van Os (Sport) het officiële startschot en trotseerden ruim 65 deelnemers tussen de 7 en 87 jaar de kou! Leden van Trimclub Antilope en Top-2000 liepen samen met medewerkers van de gemeente en Facet Ridderkerk de routes van 5 of 10 kilometer.

Ze renden, jogden en liepen zich eenmaal onderweg al snel warm. Sommigen hadden de routes al vaker gelopen. Er waren veel positieve reacties te horen. Ook Henk van Os is er blij mee: “Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat onze inwoners, jong en oud, kunnen sporten en bewegen. We weten allemaal hoe goed en belangrijk dat is. Naast het ondersteunen en faciliteren van sportverenigingen willen we deze collegeperiode extra inzetten op het ongeorganiseerd sporten. Deze hardlooproutes zijn daar een mooi voorbeeld van.”

Zelf (hard)lopen

Wilt u de routes zelf proberen? De route van 5 kilometer is groen gemarkeerd, die van 10 kilometer rood. Gedeeltelijk lopen ze gelijk, dit wordt aangegeven met rood en groen. De markering op het wegdek is onderhoudsvriendelijk, duurzaam en vandalismebestendig.

Kijk voor meer informatie en de routes op facetridderkerk.nl/looproutes-in-ridderkerk.

Bron: Blauwkai