Wartburgia vrouwen zijn RVVH de baas in tumultueuze wedstrijd

In Amsterdam was niet allen het weer slecht. Ook de wedstrijd in de Topklasse tussen de vrouwen van Wartburgia en RVVH was er een om snel te vergeten, al zal dat niet bij iedereen lukken. Met drie rode kaarten werd deze wedstrijd, die een topper had moeten worden, met plaats drie op de ranglijst als prijs, al snel een tactisch schaakspel. Wartburgia hield uiteindelijk de meeste speelsters over en won relatief eenvoudig met 3-0.

Op voorhand was Wartburgia tegen RVVH een mooi affiche. RVVH kon zich bij winst mengen in de top drie van de Topklasse. Wartburgia zou bij winst aansluiting houden bij koploper DTS.

Beide teams begonnen wat aftastend aan de wedstrijd. Na een kwartier kwam er wat meer passie in het spel en ontspon zich een gelijkwaardige strijd waarin Wartburgia meer dreigend was dan RVVH de 1-0 van Marintha Louwe was een logisch gevolg.  RVVH zette aan voor de gelijkmaker. Wartburgia had moeite met de tempoversnelling van de Ridderkerksen. Catja Schuurmeijer van de Amsterdammers kon de linksback van RVVH, Lisanne van Gelder, alleen nog stoppen met een aanslag op de onderbenen. De overtreding werd terecht bestraft met een directe rode kaart. Van Gelder kon na een langdurige blessurebehandeling de wedstrijd vervolgen.  RVVH, in de meerderheid, rook kansen en kreeg meer ruimte om aanvallen op te bouwen.  Wartburgia trok zich terug en loerde op de counter.  In de 35e minuut moest Celine Bruens van RVVH op randje strafschop gebied stevig ingrijpen om zo’n counter in de kiem te smoren. Ondanks dat Bruens de bal speelde beoordeelde de scheidsrechter het als ‘gevaarlijk inkomen’ en bestrafte Bruens ook met rood.

De vrije trap die Wartburgia na deze overtreding mocht nemen werd door Samaya Hassani, via de muur, keihard ingeschoten.  Met tien tegen tien ontstond er een nieuwe wedstrijd waarin beide coaches een nieuw strijdplan moesten verzinnen.  Echter al voordat ze er uit waren ontstond er een nieuwe situatie.  Scheidsrechter Abouyahya trok op de valreep van de eerste helft zijn derde rode kaart. Alyssa Dijkstra van RVVH was de klos na de overtreding die zij maakte na eerst te zijn vastgehouden door haar tegenstander.

Met een stand van 2-0 konden de teams, arbitrale trio en de supporters inrukken voor de rust en een kwartier de tijd nemen om alle gebeurtenissen te laten bezinken.

In de tweede helft was het, met negen speelsters, voor RVVH een kwestie van schade beperken. Wartburgia rook haar kansen om iets aan het doelsaldo te doen. Wartburgia wist zich echter geen raad met de ruimte die het kreeg om RVVH dol te kunnen spelen. Het verzandde in individuele acties en afstandsschoten.  Een enkele keer was er een uitgespeelde kans op de 3-0 maar de Amsterdamse spitsen waren daarvoor vandaag niet scherp genoeg.

RVVH kon zich slechts tot verdedigen beperken. Een fraai afstandsschot van Shanon Molleman bracht de eindstand van 3-0 op het scorebord.

Wartburgia nestelt zich met deze overwinning voorlopig op een tweede plek. RVVH verliest de directe aansluiting met de top vier en zal zaterdag met regiogenoot SSS Klaaswaal uitvechten wie er als nummer vijf van de Topklasse de winterstop in gaat.

Het tweede van RVVH wist met een 2-1 overwinning op Wartburgia vrouwen 2 wel de punten mee naar Ridderkerk te nemen.