Sport

Waterpolo heren overklassen Katwijk

Na een reeks van vier nederlagen waarbij de Ridderkerkse waterpoloërs van Poseidon ’56 waren gezakt naar de onderste regionen van de competitie, konden de heren thuis tegen Katwijk in een ‘kelderkraker’ laten zien wat ze waard waren. De Katwijkse tegenstander bleek te zij afgereisd naar Ridderkerk voor een behoorlijke stevige nederlaag. Vier periodes lang had de thuisploeg de regie in handen en overklaste de bezoekers met een 11-2 zege.

Het werd al snel duidelijk dat de heren van Poseidon ’56 niets in het rechterrijtje van de stand hebben te zoeken. Er werd van meet af aan geconcentreerd gespeeld tegen een ploeg die al seizoenen strijdt tegen de degradatie. Binnen een halve minuut werd voor de eerste maal het Katwijkse doel gevonden en alhoewel de bezoekers na een kleine drie minuten nog wel op gelijke hoogte wisten te komen, werd de eerste periode beëindigd met een 3-1 voorsprong voor de Ridderkerkse gastheren.

Ook in de tweede periode kon Katwijk geen vuist maken, terwijl ze toch een vijftal mogelijkheden kregen met een man meer in het bad. Poseidon ’56 ging veel effectiever om met de kansen en kon via twee doelpunten uitlopen naar een 5-1 voorsprong. Poseidon ’56 toonde als kers op de taart de tegenstander ook nog hoe je effectief een man-meer situatie uitspeelt: de enige mogelijkheid die de thuisploeg kreeg leidde aan het einde van de periode nog tot de 6-1.

Het vuur leek nog niet helemaal gedoofd bij de bezoekers die in de derde periode probeerde om zich terug te knokken in de wedstrijd en met een lepe boogbal hun tweede treffer wist aan te tekenen. Het was een druppel op de gloeiende plaat, want de keeper van Katwijk moest in deze periode tot tweemaal toe de bal uit het net halen.

Tegen een murw gespeelde tegenstander kon Poseidon ’56 in het laatste kwart op safe spelen. Het leidde niet direct tot doelpunten, maar verdedigend kwam de thuisploeg geen moment meer in gevaar. In de laatste twee minuten konden de Ridderkerkers de Katwijkse verdediging nog driemaal het nakijken geven om met een 11-2 oorvijg de tegenstander terug naar Katwijk te sturen.

Uitslag: Poseidon ’56 H1 – Katwijk H3 11-2 (3-1; 3-0; 2-1; 3-0).

Doelpunten Poseidon ’56: Jurgen van den Elshout (4x), Wouter Andeweg (3x), Remon Boer (2x), Dennis Roosenburg en Wilco Put (beide 1x).