Waterpolo heren pakken belangrijke punten

De mannen van Poseidon ’56 hebben zondag aan het eind van de middag weer drie broodnodige punten gepakt om mee te kunnen doen in de eerste klasse. Op bezoek bij tegenstander MNC Dordrecht bleek dat geen eenvoudige opgave, maar de Ridderkerkers bleven bijna de gehele wedstrijd aan de goede kant van de scoren wisten met een 4-6 overwinning het linkerrijtje in de stand te betreden.

Ook voor MNC Dordrecht stond er behoorlijk wat op het spel. De ploeg stond voorafgaand aan de wedstrijd puntloos onderaan en had een overwinning nodig om niet het gehele seizoen op die laatste plaats vastgepind te gaan worden. De thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd en wist na ruim een halve minuut al voor het eerste doelpunt te zorgen.

Poseidon ’56 hikte de gehele periode tegen de achterstand aan en pas toen de laatste minuten van de eerste periode waren aangebroken wisten de bezoekers de achterstand ongedaan te maken. Het was ook de laatste achterstand in deze wedstrijd. Direct bij het begin van de tweede periode kwam Poseidon ’56 voor de eerste maal op voorsprong. MNC Dordrecht antwoordde vrijwel direct met de gelijkmaker, een stand die de gehele periode overeind bleef.

De derde periode kende eenzelfde start als de tweede periode, Poseidon ’56 nam snel weer een voorsprong en ditmaal werd de voorsprong niet weer direct weggeven. Na ruim twee minuten spelen werd de marge met de 2-4 zelfs tot twee treffers opgeschroefd. MNC Dordrecht deed nog wel iets terug, maar aan het einde van de periode kon de uitploeg die marge in ere herstellen en werd met een 3-5 voorsprong de laatste periode in gegaan.

MNC Dordrecht wilde in de laatste periode nog een nederlaag voorkomen. De verdediging van Poseidon ’56 kwam onder druk te staan, maar bezweek slechts eenmaal. Nadat de uitploeg vervolgens optimaal profiteerde van een persoonlijke fout aan de kant van de Dordtse ploeg werd de wedstrijd ruim een minuut voor het einde in het slot gegooid: 4-6.

Uitslag: MNC Dordrecht H5 – Poseidon ’56 H1 4-6 (1-1; 1-1; 1-3; 1-1).

Doelpunten Poseidon ’56: Corné Schilt (2x), Remon Boer, Bastiaan Stolk, Robin van Antwerpen en Maarten Stravers (alle 1x).