Sport

Waterpolodames kunnen het tij niet keren

Het is de dames van Poseidon ’56 nog steeds niet gelukt om dit seizoen een wedstrijd winnend af te sluiten. Al een paar maal de ploeg er dichtbij, maar het tij kon tot nu toe nog niet gekeerd worden. Afgelopen zaterdag kon ook de wedstrijd tegen en bij De Kempvis niet worden gewonnen. In een wedstrijd waarin de doelpunten duur waren, leden de Ridderkerkse vrouwen opnieuw een nederlaag: 2-1.

Nog geen enkel punt pakten de dames van Poseidon ’56 dit seizoen. En alhoewel de ploeg op de laatste plaats staat, was de ploeg in de meeste wedstrijden niet de mindere van de tegenstander. Alleen in Bergambacht en één periode in Alphen aan den Rijn moesten de dames duidelijk de meerdere erkennen in de tegenstander. In alle overige wedstrijden was het geluk niet aan de zijde van de Ridderkerkse ploeg. Afgelopen zaterdag liep Poseidon ’56 alweer tegen een ongelukkige nederlaag.

Alleen in de eerste periode leek De Kempvis in Spijkenisse de overhand te hebben en erg overtuigend was het niet. Via een overname kwam de ploeg op 1-0 en met een wat gelukkig afstandsschot werd het 2-0. Daarmee was het grootse gevaar van de thuisploeg beschreven. Vanaf periode twee nam Poseidon ’56 de regie in handen. Een paar maal kwam De Kempvis goed weg, maar uiteindelijk kon Poseidon ’56 terugkrabbelen tot 2-1.

Naarmate de wedstrijd vorderde vanaf de derde periode viel De Kempvis verder terug en kreeg Poseidon ’56 meer en meer de wedstrijd in handen. Het was alleen wachten op de gelijkmaker. Die viel echter niet, al kwam De Kempvis wel degelijk een aantal maal goed weg. Voor de achtste maal op rij moest de ploeg de winst uit handen geven, maar het tij zal eenmaal eens keren!

Uitslag: De Kempvis Da3 – Poseidon ’56 Da1 2-1 (2-0; 0-1; 0-0; 0-0).

Doelpunt Poseidon ’56: Tonia Ruybroek.