Sport

Waterpoloërs komen een achterstand te boven

In Papendrecht kwamen zaterdag 25 maart 2023 de waterpolomannen van Poseidon ’56 in de derde periode van ver terug om alsnog de overwinning voor zich op te eisen. Na de eerste twee periodes leek de lokale concurrent van Wiekslag een broodnodige overwinning te gaan grijpen, maar de Ridderkerkse ploeg herpakte zich, poetste de achterstand weg en mocht uiteindelijk met 6-7 alsnog de overwinning mee naar huis nemen.

Tegenstander Wiekslag heeft het al het gehele seizoen zwaar. Niet alleen omdat door werkzaamheden aan het eigen zwembad de ploeg voor de thuiswedstrijden moet uitwijken naar Papendrecht, maar ook omdat het het team sportief niet voor de wind gaat en degradatie aan het einde van het seizoen dreigt. Echter omdat de twee ploegen elkaar van haver tot gort kennen, was het nog geen uitgemaakte zaak dat Poseidon ’56 de wedstrijd gemakkelijk naar zich toe zou trekken.

En dat bleek in de eerste periodes dan ook wel. Meer dan een halve periode bleef de 0-0 stand op het scorebord staan en toen de Ridderkerkse mannen eindelijk de score wisten te openen, was Wiekslag er als de kippen bij om in korte tijd tweemaal iets terug te doen en de eerste periode met een voorsprong af te sluiten. Ook in de tweede periode bleven doelpunten uit, pas helemaal aan het einde scoorde Wiekslag uit een strafworp.

De thuisploeg leek op een broodnodige overwinning af te stevenen. Poseidon ’56 herpakte zich in de derde periode en wist al vlot de gaten in de Alblasserdamse verdediging te vinden. Na ruim anderhalve minuut had de uitploeg de gehele achterstand alweer weggewerkt. Halverwege de periode kwam Wiekslag nog eenmaal op voorsprong, maar met twee Ridderkerkse doelpunten in de slotfase stond Poseidon ’56 na het derde kwart voor de eerste maal op voorsprong.

Wiekslag probeerde om het resultaat nog een positieve wending te geven, kwam via een strafworp weer op 5-5, maar zag de Ridderkerkse formatie daarna weglopen naar 5-7. Nadat Wiekslag, andermaal uit een strafworp, weer iets dichterbij was gekomen, werden het twee nog twee hele spannende slotminuten, maar Poseidon ’56 gaf de voorsprong niet meer uit handen en handhaaft zich in de subtop van de eerste klasse.

Uitslag: Wiekslag H2 – Poseidon ’56 H1 6-7 (2-1; 1-0; 1-4; 2-2).

Doelpunten Poseidon ’56: Jurgen van den Elshout (3x), Wilco Put (2x), Wouter Andeweg en Max Jansen (beide 1x).