Sport

Waterpoloërs kunnen WZK niet achter zich laten

Tegen het Wassenaarse WZK hebben de waterpoloërs van Poseidon ’56 hun ongeslagen status met een week kunnen verlengen, al bleef de Ridderkerkse formatie tegen de laag geklasseerde tegenstander wel steken op een 10-10 gelijkspel.

In de eerste ontmoeting in de eerste speelronde van deze competitie liepen de Ridderkerkse heren in Wassenaar tegen een nederlaag aan. Met een blik op de stand was het duidelijk dat dat afgelopen zaterdag beter zou moeten kunnen. In de eerste periode had Poseidon ’56 echter de handen vol aan de tegenstander die halverwege de periode op een 1-2 voorsprong kwam. Pas in de laatste minuut van het eerste kwart kon de achterstand weer worden opgehaald.

Met een bliksemstart in de tweede periode kwam de thuisploeg op een 4-2 voorsprong, de hoop om nu snel de staartploeg uit Wassenaar op een grotere achterstand te spelen vervloog met het verlopen van de tijd. Meerdere doelpunten voor de thuisploeg beleven uit en in de laatste twee minuten draaide WZK de achterstand zelfs weer om in een 4-5 voorsprong.

Ook in de doelpuntrijke derde periode liep Poseidon ’56 lange tijd achter de feiten aan en moest het tot 7-7 steeds terugkomen van een achterstand. Pas bij 8-7 mocht de thuisploeg weer aan een voorsprong ruiken. In de slotfase van de derde periode kwam WZK toch weer langszij.

Via een strafworp kwam WZK opnieuw op voorsprong aan het begin van de vierde periode. Met twee doelpunten in de laatste minuut van de wedstrijd leek Poseidon ’56 alsnog de winst naar zich toe te kunnen trekken, maar in de allerlaatste aanval wist WZK toch nog een punt uit het vuur te slepen.

Uitslag: Poseidon ’56 H1 – WZK H1 10-10 (2-2; 2-3; 4-3; 2-2).

Doelpunten Poseidon ’56: Corné Schilt (3x), Remon Boer, Bastiaan Stolk, Max Jansen (alle 2x), Robin van Antwerpen (1x).