Sport

Waterpoloërs laten zich verrassen in Bergambacht

Na de goede overwinning tegen ZVVS vorige week was het Ridderkerkse Poseidon ’56 in goede moed afgereisd naar Bergambacht om in het plaatselijke zwembad De Hofstee de strijd aan te gaan met BZC. Hoewel geen hoogvlieger is BZC wel altijd een ploeg om rekening mee te houden en dat bleek ook vandaag weer. De thuisploeg kwam in de eerste periode het best uit de startblokken en die achterstand wist Poseidon ’56 niet meer ongedaan te maken. Het werd 13-8.

Precies 19 seconden had BZC nodig om de Ridderkerkse keeper voor de eerste maal te passeren. Een minuut later wist de uitploeg nog wel eenmaal op gelijke hoogte te komen, maar niet veel later kwam BZC opnieuw op voorsprong en die zou de rest van de wedstrijd niet meer uit handen worden gegeven. In de slotfase van de eerste periode wist BZC met twee kort op elkaar volgende treffers de voorsprong uit te bouwen naar 4-1.

De achterstand werd in de tweede periode nog groter toen BZC een man-meer situatie wist te benutten en te scoren. Poseidon ’56 kon nu wel goed in het kielzog blijven en slaagde er na ruim drie minuten in om de marge weer tot drie treffers te reduceren. Toch wist BZC in de slotfase nog eenmaal te scoren.

In de derde periode leek de Bergambachtse voorsprong zich te stabiliseren. Na ieder doelpunt voor BZC volgde nu ook spoedig een Ridderkerkse treffer. Aan het einde van de periode liet BZC nog eenmaal de spierballen kweken en moest Poseidon ’56 in de slotfase van de periode opnieuw twee doelpunten slikken, waarmee de Ridderkerkers op een ogenschijnlijke onoverbrugbare 10-4 achterstand kwamen.

Het begin van de vierde periode was doelpuntrijk. De thuisploeg liep uit naar en 12-5 voorsprong en de Ridderkerkse ellende werd nog vergroot door de laatste Bergambachtse treffer: een Ridderkerks eigen doelpunt. Toch leek hierdoor een last van de schouders te vallen In de laatste vier minuten wist de uitploeg het eigen doel schoon te houden en de eindstand met liefst drie doelpunten nog ietwat op te poetsen.

Uitslag: BZC H1 – Poseidon ’56 H1 13-8 (4-1; 2-1; 4-2; 3-4).

Doelpunten Poseidon ’56: Wilco Put (3x), Max Jansen (2x), Maarten Stravers, Remon Boer en Ilhan Delic (alle 1x).