Sport

Waterpoloërs onderuit in Barendrecht

Pas op de zondagavond kwamen de waterpoloërs van Poseidon ’56 in actie in Barendrecht tegen het vierde herenteam van ZPB. Hoewel de bezoekers een valse start maakten, kon een eerste achterstand nog in de eerste periode ongedaan worden gemaakt. Vanaf de tweede periode konden de Ridderkerkse heren de thuisploeg niet meer bijbenen en groeide het verschil in Barendrechts voordeel tot een 12-7 eindstand.

Een droomstart kenden de heren van Poseidon ’56 allerminst. In iets meer dan anderhalve minuut wist de thuisploeg tot driemaal toe het net te vinden en leek Poseidon ’56 af te stevenen op een grote nederlaag. Een Barendrechtse persoonlijke fout betekende een keerpint in het eerste bedrijf.  Poseidon ’56 kon uit deze situatie scoren en wist in het vervolg langzaam terug te krabbelen om twee minuten voor het eindsignaal weer op 3-3 gelijke hoogte te komen.

Nadat beide ploegen in de slotfase van de eerste periode nog eenmaal hadden gescoord, konden beide ploegen met en gelijke stand aan de tweede periode beginnen. Opnieuw lag het initiatief bij de thuisploeg die al vrij snel weer op voorsprong kwam. Poseidon ’56 kreeg vervolgens een handvol man-meer-mogelijkheden en zelfs een strafworp, maar pas in de laatste 30 seconden kon de gelijkmaker worden aangetekend. Dat het snel kan gaan in het waterpolo bewees ZPB, want tien seconden later stond het alweer 6-5 voor de thuisploeg.

Ditmaal kon de Ridderkerkse formatie de achterstand niet meer wegwerken. In de derde periode liep de thuisploeg verder weg naar 8-5. Poseidon ’56 kwam nog terug tot 8-6, maar zag in de slotfase ZPB toch verder weglopen naar 10-6.

De laatste periode kon geen verandering meer geven in de situatie. Pas na drie minuten in de periode viel het eerste doelpunt, wederom in Barendrechts voordeel. Het slotakkoord was dan wel voor Poseidon ’56 die bij het ingaan van de laatste minuut van de wedstrijd weer terugkwam tot 12-7. Nadat de bezoekers nog een strafworp niet konden verzilveren, was het lot bezegeld en leed Poseidon ’56 de derde nederlaag op rij.

Uitslag: ZPB H4 – Poseidon ’56 H1 12-7 (4-4; 2-1; 4-1; 2-1).

Doelpunten Poseidon ’56: Max Jansen, Jurgen van den Elshout, Bastiaan Stolk (alle 2x) en Wilco Put (1x).