Sport

Waterpoloërs opnieuw niet opgewassen tegen SG SCOMZeehondDuck

Tegen de ploeg van de startgemeenschap van SCOM, De Zeehond ’73 en De Duck leden de waterpolomannen van Poseidon ’56 een bijna traditionele nederlaag met 7-13. Beide ploegen troffen elkaar de laatste seizoenen regelmatig en iedere keer trokken de Ridderkerkers aan het kortste eind. Daar was de editie van afgelopen zaterdag geen uitzondering op. Vier periodes lang waren de bezoekers de betere ploeg, maar vooral in de derde en vierde periode werd het verschil ook in doelcijfers uitgedrukt.

Zoals gebruikelijk tastten de twee ploegen elkaar in de beginfase af. Nadat een van de spelers van de Hoogvliets, Rozenburgse en Brielse combinatie voor 20 seconden naar de kant was gestuurd, kon Poseidon ’56 op voorsprong komen. Die voorsprong duurde precies één aanval van de bezoekers die na de gelijkmaker zochten naar mee en ruim een minuut na de gelijkmaker ook vonden. Poseidon ’56 kon niet veel later de stand weer in evenwicht brengen, maar in de laatste minuut van de eerste periode kon SG SCOMZeehondDuck met een derde treffer de eerste periode voordelig afsluiten.

De Ridderkerkse formatie kon in de tweede periode nog goed meekomen met de tegenstander. Een vlotte gelijkmaker werd echter al snel weer door een strafworp weggepoetst. Nadat de thuisploeg toch weer op 4-4 was gekomen leek een status quo te ontstaan. Beide ploegen wilden niet voor elkaar onderdoen, maar Poseidon ’56 zag in de slotfase SG SCOMZeehondDuck toch weer een 4-5 voorsprong nemen.

Het verschil tussen de twee ploegen werd in de derde periode pijnlijk blootgelegd voor de thuisploeg. Twee periodes lang had Poseidon ’56 goed mee kunnen komen, maar in het derde kwart liep SG SCOMZeehondDuck in hoog tempo uit naar 4-10. Pas daarna kon Poseidon ’56 weer meespreken en met twee doelpunten werd de schade nog enigszins ingedamd tot 6-10.

De wedstrijd was nu gespeeld. Doelpunten waren schaars in de vierde periode. De bezoekers kwamen na een kleine tweeëneenhalve minuut op 6-11 en de thuisploeg wist direct daarna op 7-11 te komen. Een tactische time-out van de uitploeg zette het bezoekende team nog een keer op scherp zodat SG SCOMZeehondDuck in de slotfase van de wedstrijd nog twee doelpunten aan het totaal kan toevoegen en, mede ingegeven door de wat ingewikkelde promotie/degradatieregeling tussen landelijke en regionale klassen zich nu al kan gaan opmaken voor promotie naar de derde divisie.

Uitslag: Poseidon ’56 H1 – SG SCOMZeehondDuck 7-13 (2-3; 2-2; 2-5; 1-3).

Doelpunten Poseidon ’56: Dennis Roosenburg (3x), Max Jansen, Bastiaan Stolk, Remon Boer en Ilhan Delic (alle 1x).