Waterpoloërs Poseidon ’56 delen de punten met Katwijk

Afgelopen zaterdag 8 oktober 2022 kregen de waterpoloërs van Poseidon ’56 bezoek van de ploeg van Katwijk. Beide ploegen konden een overwinning goed gebruiken en dat leidde tot een spannende evenwichtige wedstrijd waarbij beide ploegen initiatief durfden te nemen. Uiteindelijk werden beide ploegen beloond met één punt voor hun inspanningen.

Na ruim twee minuten aftasten was het de thuisploeg die voor het eerste doelpunt zorgde. Het was nog geen opstap naar meer, want Katwijk reageerde adequaat en scoorde in het vervolg van de eerste periode nog tweemaal om Poseidon ’56 met een 1-2 achterstand de kant weer op te laten zoeken.

De twee ploegen ontliepen elkaar in het tweede kwart ook weinig. De Ridderkerkse mannen kwamen al vrij snel weer op gelijke hoogte. Opnieuw leek Katwijk na een treffer met een voorsprong het einde van de periode te halen. Poseidon ’56 wist de nieuwe achterstand weer heel snel ongedaan te maken.

Binnen een halve minuut kreeg Poseidon ’56 de mogelijkheid om vanaf 5 meter snel weer op voorsprong te komen in de derde periode. Helaas wilde de strafworp niet het doel in, zodat het lange tijd 3-3 bleef in de Fakkel. In de laatste fase van de periode trok Katwijk wat meer het initiatief naar zich toe en leek met twee treffers de wedstrijd te beslissen. In de slotseconden van de periode konden de gastheren toch nog iets terug doen, zodat de achterstand beperkt bleef tot één doelpunt.

Die achterstand was in de laatste periode al snel weggewerkt en toen Poseidon ’56 halverwege de periode zelfs op een 6-5 voorsprong kwam, leek de overwinning binnen handbereik. Helaas voor de thuisploeg slaagde Katwijk er alsnog in om op gelijke hoogte te komen, zodat beide ploegen tevreden moesten zijn met een punt.

Uitslag: Poseidon ’56 H1 – Katwijk H3 6-6 (1-2; 2-1; 1-2; 2-1).

Doelpunten Poseidon ’56: Robin van Antwerpen, Wouter Andeweg, Patrick van der Wilt, Luc Scholten, Max Jansen en Ilhan Delic (alle 1x).