Waterpoloërs zijn Wiekslag de baas

De heren waterpoloërs hebben de burenstrijd met het Alblasserdamse Wiekslag in hun voordeel beslecht. Gedurende de gehele wedstrijd hadden de Ridderkerkse spelers de stand aan hun kant, maar pas in de vierde periode werd het beslissende gaatje geslagen. Met een 8-11 overwinning blijven de heren in de middenmoot van de competitie.

De ploegen van Wiekslag en Poseidon ’56 ontlopen elkaar niet zoveel en dat wordt ook in de stand tot uitdrukking gebracht. Beide ploegen hadden er daarom zeer veel baat bij om deze speelronde als overwinnaar uit het bad te komen. Poseidon ’56 begon goed aan de wedstrijd en kwam halverwege de eerste periode op een 0-2 voorsprong. De thuisploeg was nog zeker niet geklopt en knokte zich, onder andere via een overtalsituatie terug in de wedstrijd tot 2-2. Met een derde doelpunt in de slotminuut wist Poseidon ’56 de periode toch naar zich toe te trekken.

De basis was gelegd voor een spannend vervolg waarin het verschil in de score nooit hoog opliep. Na ruim tweeëneenhalve minuut in de tweede periode wist Wiekslag opnieuw gelijk te maken. Toch bleef Poseidon ’56 toch aan de goede kant van de score door ruim twee minuten later weer een voorsprong te nemen.

In de derde periode leek Poseidon ’56 door te gaan drukken. Wiekslag zag tot tweemaal toe een speler naar de kant gestuurd worden en bij de tweede man-meer situatie sloegen de bezoekers toe: 3-5. Een minuut later werd het alweer 4-5 en even later 5-6. Wiekslag had deze Ridderkerkse aanval afgeslagen.

Dat lukte niet meer in de vierde periode. Poseidon ’56 kon nu wel het verschil maken en liet het gat met Wiekslag langzaam groeien tot 6-9. Wiekslag veerde in de slotfase nog even op, maar de doelpunten van de Alblasserdamse ploeg konden eenvoudig gepareerd worden.

Uitslag: Wiekslag H3 – Poseidon ’56 H1 8-11 (2-3; 1-1; 2-2; 3-5)

Doelpunten Poseidon ’56: Max Jansen (5x), Jurgen van den Elshout, Bastiaan Stolk (beide 2x), Remon Boer en Berry Boer (beide 1x).

Poseidon ’56 wint met de hakken over de sloot

De tegenstander van de Ridderkerkse waterpolovrouwen afgelopen zaterdag, het Leiderdorpse SG Aquadraat, draait een teleurstellend seizoen. Toch hadden de dames van Poseidon ’56 bijzonder veel moeite om de wedstrijd in een overwinning om te zetten. Lange tijd keek de thuisploeg tegen een 4-5 achterstand aan om pas in de laatste periode de score om te zetten in een 7-5 overwinning.

De bezoeksters uit Leiderdorp begonnen fel aan de wedstrijd en wisten al uit de eerste aanval op 0-1 te komen. Daar bleef het op dat moment ook bij. Poseidon ’56 kon gemakkelijk de regie overnemen, kwam snel weer op gelijke hoogte en kon, zelfs na het missen van een aantal kansen, uitlopen naar 3-1.

Ook in de tweede periode begonnen de bezoeksters met een doelpunt. Opnieuw leek het Ridderkerkse team de zaken weer op orde te stellen, maar na de 4-2 bleek SG Aquadraat over meer inhoud te beschikken. In minder dan twee minuten tijd scoorde de uitploeg drie keer om met een 4-5 voorsprong van kant te wisselen.

Poseidon ’56 moest u aan de bak om puntverlies, zoals eerder dit seizoen in Leiderdorp, te voorkomen. De verdediging van de bezoeksters bleef echter gemakkelijk overeind. Poseidon ’56 kreeg wel degelijk enkele goede kansen, maar wist deze niet te verzilveren.

Wat in de derde periode niet lukte, lukte in de vierde periode wel. SG Aquadraat kon het Ridderkerkse tempo niet meer bijbenen en zag na anderhalve minuut de gelijkmaker op het scorebord verschijnen. Daarmee was de spirit van de uitploeg gebroken en met nog twee snelle doelpunten in iets meer dan een halve minuut wist Poseidon ’56 met de hakken over de sloot de overwinning voor zich op te eisen.

Uitslag: Poseidon ’56 Da1 – SG Aquadraat Da2 7-5 (3-1; 1-4; 0-0; 3-0)

Doelpunten Poseidon ’56: Joelle Geerts (3x), Tonia Ruybroek (2x), Nora Kamp en Rianne Bresser (beide 1x).