Waterpoloheren verliezen ouverture

De eerste competitiewedstrijd voor de heren werd afgelopen zaterdag haast nachtwerk. Dee wedstrijd stond voor kwart over negen op het programma, maar nam pas na half tien een aanvang. De heren hadden voor deze wedstrijd af moeten reizen naar Wassenaar om het tegen het plaatselijke WZK op te nemen. WZK is in recente jaren gedegradeerd uit de landelijke competitie en het zou voor de Ridderkerkse mannen een fikse kluif gaan worden.

Toch gaf Poseidon ’56 de winst niet zomaar cadeau aan de thuisploeg. WZK had vier minuten nodig om de ban te breken en de Ridderkerkse verdediging het nakijken te geven. Die vreugde was van korte duur, want uit de eerstvolgende aanval slaagde Poseidon ’56 er weer in om op gelijke hoogte te komen. Het slotakkoord van de periode was voor de ploeg uit Wassenaar die met een kleine 2-1 voorsprong de kant weer op mocht zoeken.

Met twee vlotte doelpunten aan het begin van de tweede periode liet Poseidon ’56 zien dat het goed mee kon komen met deze tegenstander. De voorsprong werd lange tijd vastgehouden, maar in het slot van de periode kon WZK dan toch een klein verschilletje maken door met drie treffers een 3-4 achterstand om te draaien in een 6-4 voorsprong.

Die achterstand kwam Poseidon ’56 na de kantwissel niet meer te boven. De Ridderkerkse mannen bleven goed meespelen, maar keken wel voortdurend aan tegen een achterstand van twee of drie doelpunten. In de laatste periode groeide de achterstand van 8-6 naar 10-6 en nadat beide teams nog eenmaal het net hadden weten te vinden, werd de eindstand vastgesteld op 11-7.

Ondanks het feit dat Poseidon ’56 zich niet weg liet spelen in Wassenaar leverde dat geen punten op. Volgende week krijgen de mannen de kans om het recht te zetten. Dan komt het tweede herenteam van De Kempvis uit Spijkenisse op bezoek in Ridderkerk.

Uitslag: WZK Zwemmen H1 – Poseidon ’56 H1 11-7 (2-1; 4-4; 2-1; 3-1).

Doelpunten Poseidon ’56: Bastiaan Stolk (4x), Berry Boer, Wilco Put en Robin van Antwerpen (alle 1x).