Sport

Waterpolojeugd vermaakt zich bij clinic

Poseidon ’56 heeft een aantal jaren geleden vol ingezet op de doorontwikkeling van de jeugdopleiding. Dat begint zijn vruchten af te werpen en in de twee jongste competitiecategorieën, onder 11 en onder 13, kon de vereniging dit jaar drie teams inschrijven. Als extra trainingsimpuls hadden de trainers voor de training van afgelopen dinsdag 12 december 2023 voor de spelertjes tot 12 jaar de oranjeinternationals Iris Wolves en Nina ten Broek weten te strikken om een waterpoloclinic te geven.

De groep jeugdspelers was danig onder de indruk van de 2 topspeelsters die helemaal van Zeist naar Ridderkerk waren gekomen. Na een aantal banen inzwemmen werden oefeningen voorgedaan, welke vol enthousiasme door de kinderen zo goed mogelijk werden nagedaan. 

Naast zwemoefeningen was er natuurlijk ook tijd voor gooi-technieken. Iris Wolves en Nina ten Broek lagen samen in het water, om zo de kinderen nog betere aanwijzingen te kunnen geven. De spelers en speelsters deden hun uiterste best om het allemaal zo goed mogelijk te kunnen doen. Coaches en ouders volgden vanaf de kant de training en zagen dat ook Iris en Nina het leuk vonden om de kinderen trucjes bij te leren.

Het sluitstuk was uiteraard een partijtje tussen gemixte teams jeugd, samen met Nina en Iris. Wat een kans was dit om te laten zien wat je allemaal kan. Voor de toeschouwers was het erg leuk om te zien dat beide dames gewoon meededen en op niveau van de op dat moment tegenoverliggende speler/speelster ingrepen of juist aanspeelden. Enkele oudere spelers probeerden het ze zo moeilijk mogelijk te maken, maar die kregen iets meer tegenstand dan bijvoorbeeld de jongere spelertjes. Na de wedstrijd namen Iris en Nina volop de tijd om foto’s te nemen en vragen te beantwoorden vanuit de spelersgroep. 

Lijkt waterpolo jou ook een leuke sport? Kijk eens op de website www.poseidon56.nl of de Facebookpagina. Je mag een aantal keer gratis meetrainen, zodat je kunt ervaren hoe leuk het is.

Foto: Roman Schoensee