Sport

Waterpolomannen hikken tegen achterstand aan

Waar waterpolowedstrijden nogal eens garant staan voor een flink aantal doelpunten, was de wedstrijd tussen Poseidon ’56 en AZC afgelopen zaterdag een stevige uitzondering. In 24 minuten waterpolo konden de beide ploegen niet meer dan vijf doelpunten produceren, waarbij AZC met een nipte 2-3 overwinning de Ridderkerkse mannen van Poseidon ’56 achterliet zonder punten.

De teams tastten elkaar in het begin van de wedstrijd af en daardoor waren de doelpunten schaars. De ploeg uit Alphen aan den Rijn kreeg de eerste mogelijkheid toen een van de Ridderkerkse spelers naar de kant werd gestuurd, dat leverde nog geen treffer op. Maar vlak na het moment dat Poseidon ’56 weer compleet was, kon AZC alsnog de score openen. Poseidon ’56 zou de rest van de wedstrijd tegen deze achterstand aan blijven hikken.

Bij de eerste aanval in de tweede periode kon AZC zelfs op 0-2 komen. Poseidon ’56 moest antwoorden op deze achterstand en deed dat halverwege de tweede periode met het eerste doelpunt, zodat de achterstand overbrugbaar bleef. 

Maar overbrugbaar zijn en overbrugd worden zijn twee verschillende dingen. In de derde periode slaagde Poseidon ’56 er niet in om weer naast AZC te komen. De Alphense bezoekers konden in de loop van de periode zelfs de voorsprong weer uitbreiden naar 1-3.

De Ridderkerkse formatie zette nog aan in het laatste kwart. AZC moest een aantal maal aan de noodrem trekken en bij de tweede overtalsituatie wist Poseidon ’56 weer terug te komen tot 2-3. De jacht op de gelijkmaker leverde geen Ridderkerks succes op zodat de punten naar de club uit Alphen aan den Rijn gingen.

Uitslag: Poseidon ’56 H1 – AZC H4 2-3 (0-1; 1-1; 0-1; 1-0).

Doelpunten Poseidon ’56: Dennis Roosenburg en Jurgen van den Elshout (beide 1x).