Sport

Waterpolomannen pakken broodnodige punten

Een week na de pandoering in Rozenburg, herpakten de waterpolomannen van Poseidon ’56 zich uitstekend. In een nieuwe uitwedstrijd in Zoetermeer werd in de vierde periode gewonnen van middenmoter SG WZC. Drie periodes lang ging de score gelijk op, maar in het vierde kwart sloeg de Ridderkerkse formatie toe en mocht zich met 4-6 de overwinnaar van de avond noemen.

Voor Poseidon ’56 staat er behoorlijk wat op het spel, de bodem van de eerste klasse nadert met rasse schreden en een overwinning was afgelopen zaterdag dan ook broodnodig. SG WZC wilde uiteraard niet meewerken aan een feestje voor de bezoekers en hield de verdediging gesloten. Toch lukte het Poseidon ’56 om halverwege de periode een voorsprong te nemen.

De voorsprong werd al heel vroeg in de tweede periode weer te niet gedaan. De ploegen bleken in deze fase behoorlijk aan elkaar gewaagd te zijn en ook een tweede Ridderkerkse voorsprong ging verloren. Met een 2-2 gelijke stand wisselden de ploegen van kant. De derde periode toonde hetzelfde wedstrijdbeeld. Beide ploegen hadden zich verdedigend goed gewapend en dat maakte de doelpuntenschaars. Voor de derde maal nam Poseidon ’56 een voorsprong en opnieuw slaagde SG WZC erin om, vanuit een strafworp, de stand weer in evenwicht te brengen.

De laatste periode bracht uiteindelijk het verschil. Poseidon ’56 kon binnen een halve minuut vanuit een strafworp opnieuw op voorsprong komen. Ditmaal had de Zoetermeerse ploeg daar geen antwoord op en de gasten konden uitlopen naar een 3-6 stand. Met nog een halve periode te spelen moest SG WZC alles uit de kast halen om weer in te lopen, maar verder dan één doelpunt kwam de thuisploeg niet meer.

Uitslag: SG WZC H2 – Poseidon ’56 H1 4-6 (0-1; 2-1; 1-1; 1-3).

Doelpunten Poseidon ’56: Remon Boer (3x), Bastiaan Stolk (2x) en Jurgen van de Elshout (1x).