Waterpolomannen Poseidon ’56 delven het onderspit

In een wedstrijd waarin de bezoekers uit Waddinxveen de gehele wedstrijd een licht overwicht hadden, moesten de waterpolomannen van Poseidon ’56 uiteindelijk het onderspit delven. Hoewel de periodestanden alle dicht bij elkaar bleven, toonde Z&PC De Gouwe zich uiteindelijk toch met een 8-3 overwinning de betere.

De wedstrijd tussen twee ploegen die elkaar weinig ontlopen in de stand begon aftastend. De doelpunten waren schaars in de beginfase, maar de scheidsrechters moesten al wel vlot een handvol persoonlijke fouten uitdelen aan beide ploegen. Pas in de laatste minuten van de eerste periode kon er gescoord worden. Een eerste tegentreffer door Z&PC De Gouwe kon door de Ridderkerkse mannen nog worden opgehaald, maar op de tweede tegentreffer in de slotseconden had de thuisploeg niet direct antwoord.

Dat antwoord kwam pas na ruim twee minuten spelen in de tweede periode. Lange tijd bleef de gelijke stand op het scorebord staan, maar in de laatste anderhalve minuut kon Z&PC De Gouwe toeslaan en met twee doelpunten een serieuze voorsprong nemen.

Daarmee leek het verschil gemaakt, want in de derde periode moest Poseidon ’56 toezien hoe de ploeg uit Waddinxveen het gat met nog eens twee treffers oprekte tot 2-6.

De thuisploeg herpakte zich en wist vroeg in de vierde periode met een treffer weer iets terug te doen. Het bleek echter niet voldoende om Z&PC De Gouwe pijn te doen. De bezoekers wisten al snel het verschil weer op vier doelpunten te brengen. In de slotfase werd de Ridderkerkse verdediging nog eens verrast met een achtste tegentreffer waardoor de nederlaag in zwembad De Fakkel uiteindelijk op 3-8 uitkwam voor Poseidon ’56.

Uitslag: Z&PC De Gouwe H2 – Poseidon ‘56 H1 8-3 (2-1; 2-1; 2-0; 2-1).

Doelpunten Poseidon ’56: Bastiaan Stolk, Corné Schilt en Robin van Antwerpen (alle 1x).